Nu öppnar restaurang Omaka

Efter att bryggeriet Omaka drog igång vid årsskiftet har det nu blivit dags för restaurangen att slå upp dörrarna. Matsalen är inredd som ett andra vardagsrum och i köket utforskar köksmästaren Christian Siberg nya smaker i kombination med Hedda Spendrups öl.

Den 2 september öppnar Omaka sin restaurang med matsal, bar, uteservering och ölträdgård. Restaurangeninredning, som skapar en hemma hos-känsla, står i kontrast till byggnadens strama betong. Här serveras innovativa maträtter och egenbrygd öl, där smak går före stil.

– Efter att bryggeriet väl kom på plats har jag längtat efter att få öppna restaurangen. Nu när det äntligen sker känns det sjukt nervöst, säger Hedda Spendrup som är bryggmästare på Omaka. Vi har ju lagt ner så många år på det här projektet och ska äntligen få visa helheten. Målet med restaurangen är att skapa ett ställe som våra vänner och gäster vill hänga på jämt, utan att någonsin tröttna.


Foto: Petter Bäcklund

Hedda Spendrup vill bredda synen på öl och utforska smakkombinationer tillsammans med maten. Det sker i nära samarbete med Christian Siberg, finalist i Årets Kock, som gärna blandar influenser från hela världen.

– Min matlagning är långt ifrån klassisk vilket avspeglas i menyn på Omaka där olika smaker och kulturer får mötas, säger Christian Siberg. Flera av våra rätter är skapade för att matcha Omakas öl men Hedda kan likaväl brygga ett öl för en specifik servering. Det ger våra gäster en mer intressant och komplex upplevelse.

Det visuella uttrycket på restaurangen kommer från Axel Spendrup, formgivare och bror till Hedda Spendrup. Axel står bland annat för designen på samtliga ölburkar och restaurangens menyer.

Omaka har öppet kvällstid måndag till lördag varje vecka från och med den 2 september.