Nu öppnar Sveriges första café och bageri för hundar

Under måndagen öppnade Dog Bakery upp på Odengatan – Sveriges allra första café och bageri för hundar. Och visst är det ett hundcafé alltid, här är nämligen precis allt på menyn tillägnat våra fyrbenta vänner.

Idén till hundcaféet Dog Bakery föddes när ägaren Nicolettas hund Charlie stukade tassen. Hon ville då skämma bort henne med ett gott bakverk. Idag blev hennes och sambons idé verklighet när dörrarna till bageriet och caféet äntligen slogs upp på Odengatan i Stockholm. På menyn bakom disken går det att hitta allt från 'doggie donuts' och 'pupcakes' till kärleksmums och dammsugare. Det kan dock vara bra att nämna redan nu att bakverken inte riktigt smakar så som vi människor är vana vid...

Alla bakverk som finns på menyn är gjorda på naturliga råvaror utan konserveringsmedel, socker eller salt. Allt bakas i enlighet med Jordbruksverket och EU:s tillsyn av foder och tillsatser för hundar. Bakverken ska dock inte ses som någon ersättning till helfoder, utan istället som en extra godbit för dem. Inne i bageriet finns det sittplatser för jyckarna och så småningom kommer det även att finnas en uteservering.

Även om Dog Bakery är Sveriges, och faktiskt Nordens, första café och bageri för hundar är det inte världens första. Renodlade hundbagerier förekommer redan i USA, Japan samt i några sydeuropeiska länder.