Guiden till hundvänliga butiker i Stockholm

Guiden till hundvänliga butiker i Stockholm

Människans bästa vän, hunden, är en trogen följeslagare och idag är det mer eller mindre norm att vår fyrbenta vän är vid vår sida vare sig vi är hemma, ska ut på krogen eller gå och handla. Det är definitivt inne att ha med sig hunden ute, men det kan vara bra att hålla koll på var din lille vän får följa med. Fler och fler restauranger välkomnar hundar, och det är faktiskt fler butiker och gallerior än man kan tro som också gör det. På många ställen gäller det helt enkelt att fråga, eller bara testa, men för den som föredrar att vara säker på sin sak har vi här kartlagt hundvänliga butiker i Stockholm.

Innehållsförteckning
 1. Hundvänliga butiker i Stockholm
  1. Gallerian – Mitt i city
  2. Sturegallerian – En blandning av det bästa
  3. Skrapan – Skyhög skyskrapa
  4. NK – Anno 1915
  5. Brunogallerian – Hipster-hippt
  6. Västermalmsgallerian – Hundar extra välkomna!
  7. Fältöversten – Östermalms hundvänliga köpcentrum
  8. MOOD – Stadens mittpunkt
  9. Kista Galleria – Värt en resa
  10. Ringen centrum – Sista stoppet på Söder
  11. Åhléns – Allt för alla
  12. Bromma Blocks – Hundvänligt garage

Hundvänliga butiker i Stockholm

Gallerian

Hemsida

Mitt i city

Här hittar du flera av de stora kedjorna, så väl svenska som internationella. Kläder, skor, inredning, hem och elektronik – ett brett sortiment för alla, centralt och nära till allt. Behöver man en paus finns det gott om kaffe- och juicebarer, caféer och restauranger.

Sturegallerian

En blandning av det bästa

Sturegallerian har entré från både Stureplan och Grev Turegatan, vilket skapar en levande galleria där både det sociala och shopping står i fokus. Här hittar man handplockade varumärken, populära restauranger, apotek, optiker, bokhandlare och såklart Sturebadet – men just där får vovven stanna hemma.

Skrapan

Hemsida

Skyhög skyskrapa

Vi är inte bortskämda med skyskrapor i Stockholm, men Södermalms shoppinggalleria Skrapan kvalar sig in som en av finalisterna. Här är det högt och lågt bland utbudet, fynda i billigare kedjor eller investera i något av det exklusiva utbudet. För den hungriga finns enklare café och matigare restauranger, men kanske mest uppmärksammat är restaurang Himlen högst upp, med en av stadens bästa utsikter.

NK

Anno 1915

I över hundra år har Nordiska Kompaniet i Stockholm stoltserat som stadens centrala punkt när det kommer till shopping av högsta kvalité. Med flera våningar som erbjuder allt och lite till för hemmet, den modeintresserade, läslusen eller den som bara vill strosa runt och njuta av den anrika atmosfären gör att NK blir ett självklart val för så väl stockholmare som turister.

Brunogallerian

Hipster-hippt

"En mötesplats för både etablerat och nyskapande mode”. Så beskriver Brunogallerian sig själva. Utbudet består till större del av handplockade designers, men även modejätten H&M får trängas i lokalen. Mitt i allt hittar du restaurangen Ljunggren som serverar asiatiskt med en av söders bästa takterrasser på somrarna.

Västermalmsgallerian

Hundar extra välkomna!

Västermalmsgallerian inte bara välkomnar hundar, de har också siktet inställt på att bli Stockholms mest hundvänliga galleria. Så väl människor som hundar ska känna sig som hemma, och välkomnas att ta del av bland annat shopping, inspiration, fika och frisörbehandlingar. Inte att glömma, här finns en mysig hundlounge perfekt för vila.

Fältöversten

Hemsida

Östermalms hundvänliga köpcentrum

Med ett 60-tal butiker och flera restauranger och caféer har Fältöversten stått stadigt i över 40 år. Här är det ständig rörelse med många stammisar som ska handla mat, mötas upp för en fika eller strosa bland butikerna – och med stammisar menas så väl människor som hundar.

MOOD

Hemsida

Stadens mittpunkt

Mood-gallerian tillhör en av Stockholms senaste gallerior, belägen mitt i stan. Ambitionen här är att skapa en naturlig träffpunkt, med eftertraktade varumärken och pulserande barer och restauranger. Gallerian erbjuder en hel del exklusiva och noggrant utvalda butiker som samsas med trendiga mat- och dryckdestinationer.

Kista Galleria

Hemsida

Värt en resa

Detta är en av Stockholms största gallerior, med 180 butiker som erbjuder det mesta. Hela gallerian välkomnar hundar, men enstaka butiker informerar om att de tyvärr inte får följa med in. Här kryllar det av erbjudanden och helg-evenemang som du kan hålla utkik efter på sociala medier.

Ringen centrum

Hemsida

Sista stoppet på Söder

Sedan sin renovering har Ringen Centrum i Skanstull blivit en galleria att räkna med, inte minst sedan Teatern med sitt matkvarter flyttade in. Vill du äta gott är det hit du ska gå, annars hittar du så väl matbutiker som mode eller teknik.

Åhléns

Hemsida

Allt för alla

Åhléns är för människan vad IKEA är för hemmet, säger man så? Vid centralen, på en av Stockholms mest besökta shoppinggator Drottninggatan, hittar du stadens största Åhléns. Denna, så väl som de andra runt om i stan (Odenplan, Östermalm, Skanstull) välkomnar dig och din hund när ni behöver ta er en vända. Äta kan ni exempelvis göra på Sally Voltaire & Systrar eller Pane Fresco.

Bromma Blocks

Hemsida

Hundvänligt garage

På Bromma Blocks är hunden alltid välkommen, men har man en hund som föredrar att ta det lugnt i baksätet på bilen kan den lugnt och tryggt stanna i det svala garaget, vilket är extra bra under varma sommardagar. Detta köpcentrum ligger strax intill Bromma flygplats, och erbjuder det mesta för stora som små.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Redaktörer

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.

;