Nyöppning för Noi: "Kommer bli en spännande höst"

Efter att ha hållit stängt över sommaren har Noi återigen slagit upp dörrarna i Nobis Hotel på Norrmalmstorg. På plats finns ett helt nytt team.
– Vi är väldigt förväntansfulla inför hösten, jag personligen har längtat till öppningen sedan vi stängde dörrarna i våras, säger Klara Gajemo, hovmästare på Noi.

Nu är det återigen fritt fram att besöka Noi, som har fått ett nytt team och en uppdaterad meny. Varmrätterna har bland annat fått tillskott av en smörbakad spetskål som går att få vegansk, och bland desserterna hittar man en ny mangoparfait med kokossorbet, granolasmulor och mango- och passionsfruktskräm. Även förrätterna har uppdaterats.

– Vi har så himla mycket gott att välja på som vår kökschef Manos Spilianaki har skapat tillsammans med sitt team. Mitt personliga tips är att dela på några förrätter i sällskapet, så alla får smaka lite av varje, sedan hade jag valt confiterat anklår med jordärtskockgratäng och avslutat med mangoparfait, berättar Klara Gajemo.

Under hösten kommer även vin- och dryckeslistan att utvecklas successivt. Molly Järvtass är ny sommelier på Noi och kommer närmast från Turinge Ost & Vin, där hon jobbade som sommelier och restaurangchef. Hon har även stor erfarenhet av provningar och andra upplevelser, något som Klara Gajemo tror kommer till nytta i utvecklingen av Noi.

– Resten av teamet är också väldigt kunniga inom mat och dryck, så det kommer bli en väldigt spännande och utvecklande höst. Ni kan förvänta er en familjär känsla med hög kvalitet på både mat och dryck, säger hon.