Ny houseklubb intar Fasching

Den 11 maj är det dags för alla houseälskare att snöra på sig dansskorna och bege sig till Kungsgatan. Då är det nämligen premiär för HOUSE, Faschings nya fredagsklubb som är helt dedikerad åt kärleken till housemusiken - och dansgolvet.
- Det har saknats en klubb för oss houseälskare där man vill gå rakt in på dansgolvet och direkt känna glädjen, säger Rasmus Faber, en av grundarna.

Bakom den nya klubben står etablerade house-dj:s som Rasmus Faber, ”Mad” Mats Karlsson, Saint Sebastian och Kalle Stringberg - alla med stor passion för genren som en gång föddes i Chicago.

- Vi vill att alla som gillar den här musiken ska komma till HOUSE, både publik och dj:s. Dessutom gillar vi alla riktigt bra fester och kommer att bjuda in en lång rad andra fantastiska dj:s till våra kvällar, säger Rasmus Faber.

HOUSE är ett samarbete mellan Fasching och dj-kollektiven Rafa Sessions, Soulmates, Local Talk och Lighthouse. Varje fredag från midnatt till 04 kommer de att bjuda på livsbejakande housemusik med rötter i soul, disco, techno och latin. Vissa dj-set kommer även att blandas upp med livemusik och sång.

- Namnet talar om vad besökaren kan förvänta sig: det handlar om house i ett bredare perspektiv, där också disco, gospel och afroamerikansk musik i stort kommer att vara märkbart. Vi förvaltar arvet från Frankie Knuckles och andra legendarer från Chicago, säger DJ Kalle Stringberg från Lighthouse.

HOUSE har premiär på Fasching fredag den 11 maj.