Den 34-åriga kocken Emma Wixner blir ny kökschef på Aira. Hon har varit med sedan starten 2020, då som souschef, och därmed varit med på resan till två stjärnor i Guide Michelin. Hon tar över rollen som kökschef efter David Bygdeståhl.
Emma Wixner har varit på Aira sedan starten i mars 2020. Nu tar hon ett kliv framåt och blir kökschef på den tvåstjärniga Michelin-krogen. När hon efterträder David Bygdeståhl inleds ett nytt kapitel i restaurangens historia.
– Det känns fantastiskt och jag är väldigt stolt. Jag ser fram emot att fortsätta vårt arbete och utveckla Aira tillsammans med teamet, med Tommy och Pi i spetsen. Jag är överlycklig och exalterad inför det som komma skall, säger Emma Wixner i ett pressmeddelande.
”Den perfekta personen”
Emmas karriär tog fart redan som tonåring när hon tog steget in i köket, och hennes kandidatexamen i gastronomi (restaurang och måltidsvetenskap, inriktning gastronomi) lade grunden för intresset för hållbarhet – något som genomsyrar hennes arbete och vardag. Tidigare har hon arbetat på restauranger som Fotografiska och Restaurang Volt.
Att Emma tar över rollen som kökschef är ett naturligt steg enligt Tommy Myllymäki, som ser fram emot att fortsätta utveckla restaurangen under hennes ledning.
– Emma har varit med oss sedan starten och förkroppsligar allt som Aira står för. Hennes djupa förståelse för vår vision och våra värderingar gör henne till den perfekta personen att leda vårt kök. Vi är jätteglada över att se henne ta sig an detta nya kapitel och ser fram emot vad framtiden har att erbjuda, säger Tommy Myllymäki i ett pressmeddelande.