Ny lyxkrog i Vasastan – serverar sushi för 2 000 kronor

I början av året höjdes den gastronomiska ribban betydligt i Vasastan när gourmetkrogen Nana Omakase slog upp portarna nära Odenplan. Här satsas det helhjärtat på chef's table – och en ovanligt exklusiv affärslunch.

Nana Omakase öppnade på Västmannagatan den 11 januari och specialiserar sig på just omakase, kockens val. Här får gästerna ta del av en säsongsanpassad avsmakningsmeny i 21 serveringar, där fina skandinaviska råvaror från havet har fått en modern japansk twist. Sashimi, pilgrimsmussla och rätter som "havets foie gras" är några inslag som har tagits fram.

Bortsett från kvällssittningarna, som endast består av chef's table, erbjuds en ovanligt elegant affärslunch som går loss på nästan 2 000 kronor och serveras i restaurangens lounge eller fine-dining-bar.

Är man nyfiken på stadens gastronomiska nytillskott så är det alltså till Västmannagatan man ska bege sig framöver. I väntan på sitt alkoholtillstånd serverar Nana Omakase dessutom menyn för 964 kronor just nu. Bokningarna är öppna och reservationer betalas i förskott.