Nana

4,8
4 betyg
$$$$
Lyxrestaurang
Thatsup tipsar
Hemsida
Instagram
Nana
4,8
4 betyg
Hemsida
Instagram
Nana i en mening: Superlyxigt och intimt litet chef's table med avsmakningsmeny

Nana är en exklusiv och hemlighetsfull restaurang vars röda tråd stavas lyx. Här kan du räkna med skyhöga ambitioner i allt från val av råvaror, dryck och porslin, till service, presentation och miljö. I köket står Nanas ägare Jonas Bokedal, som både lagar och serverar de eleganta anrättningarna. De personliga sittningarna rymmer endast nio platser, varav sju vid baren alldeles framför kocken själv.

Inne i den dova restaurangen, belägen på Västmannagatan i Vasastan, råder stilfull lyx både i interiören och på faten. Konceptet som man har anammat kallas kaiseki, vilket innebär att man anpassar menyn efter de bästa råvarorna som säsongen och den geografiska platsen kan erbjuda för tillfället. Oavsett säsong kan man däremot alltid räkna med att serveras de absolut lyxigaste råvarorna, såsom tryffel, kaviar, hummer, wagyukött och anklever.

Här äter du en nordisk-japansk avsmakningsmeny signerad köksmästare och ägare Jonas Bokedal, vars ambition är att utmana sina gästers smaklökar med nya, lekfulla smakkombinationer. Det är även Jonas själv som har byggt inredningen, samt målat tavlorna som pryder lokalen. I köket komponeras dagligen en meny i mindre serveringar bestående av skaldjur, vilt, fågel och kaviar, samt färska örter, svamp, grönsaker och Nanas egna fermenteringar. Utöver själva smakkombinationerna står även hållbarhet och hälsa i fokus, varav man valt att låta växtbaserat spela en betydande roll på tallrikarna.

Till maten erbjuds vinpaket som matchar menyn, samt ett alkoholfritt dryckespaket. Därtill finns ett mindre utbud av japansk sake och öl.

Föreslå ändringar

Recensioner av Nana

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
5 feb. 2023 · Uppdaterad

En Stockholms-pärla få känner till. Framför allt verkar Michelin-gubbarna missat detta lilla hål i väggen, som har plats för ca 7 personer. Här står exklusivitet i fokus. Man äter wagyu, sashimi, caviar, tryffel, foie gras och andra delikatesser. Visa hela »

13 dec. 2022

Har länge velat besöka Nana Omakase och i fredags var det dags. Hade höga förväntningar redan innan och dom överträffades. Otrolig mat och och dryckesupplevelse från början till slut.
Liten restaurang med få sittplatser. Man sitter i baren och... Visa hela »

13 feb. 2021

Serverar råvaror och viner av yttersta klass som man förstår utan att ha konstlat till det. Extremt gott helt enkelt.

20 apr. 2021

Ett lite annorlunda koncept som definitivt föll mig i smaken. Uppläggningarna kan filas på och någon rätt kändes möjligtvis lite för simpel i smakerna men allt som allt var maten super. Jag och mitt sällskap passade på att ta det stora vinpaket (t... Visa hela »

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

28 apr. 2019

Allt är fantastiskt här, servicen, maten, lokalen, fantasin, stämningen och att det är en one man show som tagit in häftig och rå inspiration från Japan! Hit kommer jag återkomma varenda månad!