Mitt på Odenplans torg är det tänkt att den nya restaurangen ska ligga. Mitt på Odenplans torg är det tänkt att den nya restaurangen ska ligga.

Ny restaurang planeras på Odenplans torg

Mitt på Odenplan, mellan Premium Grill och nedgången till tunnelbanan, planeras det för en helt ny restaurang. Varken koncept eller exakta mått är ännu spikade för den så kallade Odenbaren, men förhoppningar finns om att efterfrågan på en piazza-liknande uteservering kommer att mötas.

Även om bygglov beviljades redan för ett år sedan så befinner sig projektet, som drivs av Demi Design, ännu i startgroparna. Klart är dock att den nya krogen kommer breda ut sig över omkring 100 kvadratmeter, och att man bland annat inspirerats av cykelgaraget mitt emot. 

– Det kommer bli ganska stora glasytor och sten utvändigt. Det finns ett cykelgarage där och den kommer få lite släktskap med den men kläs med träs invändigt och lysas upp. Förhoppningsvis kommer den lysa upp platsen och bidra med värme, säger Henrik Bergshem, bygglovshandläggare på stadsbyggnadskontoret, i en intervju med tidningen Mitt i.