Ny skateboardpark öppnar i Gallerian

Den 13 november är det premiär för Gallerians nya skateboardpark och välgörenhetsprojekt P.U.S.H. Här ska pop-up-butiker varvas med spännande aktiviteter och event.

P.U.S.H., kort för Performance Sk8 Urban Skate House, öppnar i Urban Escape på övervåningen i Gallerian och blir en mötesplats på 1000 kvadrat. Bortsett från att åka skateboard ska man bland annat kunna shoppa streetvarumärken och ta del av musikkvällar, live-podcasts och föreläsningar. Initiativet är ett välgörenhetsprojekt för UNHCR med syfte att samla in pengar till människor på flykt.

Alex Lindgren, projektansvarig för P.U.S.H., har själv varit skateboardproffs och åkte bräda i Gallerian redan på 70-talet när köpcentret byggdes.

– Ja, det är som att cirkeln nu blir sluten. Skateboarding är för många av oss sedan dess en livsstil, men numera även en OS-gren. Via det innovativa skateboardgänget bakom Performance Sk8, får vi här en möjlighet att arbeta med fantastiska partners som Sverige för UNHCR, vilket gör att vi kan stödja människor på flykt, samtidigt som vi har det kul, lär ut skate och hänger i den härliga loungemiljön, säger han.

P.U.S.H kommer att ha öppet varje dag i veckan under Gallerians öppettider.