Nya bröder öppnar hamburgerkrog på Östermalm

I månadsskiftet november/december öppnar den väl omtalade restaurangkedjan Brödernas sin åttonde restaurang i Sverige. Denna gång ligger fokus på att skapa puls och ett mer levande kvällsliv i Östermalms lugnare kvarter.

I juni i år övertogs lokalen i hörnet på Östermalmstorg 5 av Brödernas. Restaurangen kommer att drivas av Fredrik Kvick och Johan Stangenberg, som även går in som delägare i koncernen. I månadsskiftet november/december förväntas de slå upp dörrarna och kommer liksom Brödernas övriga ställen bland annat erbjuda sina omtyckta burgare.

Både Fredrik och Johan har lång erfarenhet av att leda nattlivet på flera av Stureplans mest populära nattklubbar. Nu flyttar de fokus till den nya restaurangen, där de går in helhjärtat.

– Att öppna ett eget ställe har varit en dröm länge, och det känns väldigt kul att få göra det tillsammans med Fredrik. Vi har verkligen lagt in kropp och själ i det här, berättar Johan.

Ett levande kvällsliv på Östermalm
De som har besökt Brödernas övriga restauranger kommer att känna igen sig i såväl interiör som menyer, skillnaden är att stället på kvällar och helger kommer att skifta från traditionellt hamburgerhak till festligt barhäng.

– Just det här kvarteret har känts tyst och lite dött länge, det är dags att sätta lite puls och känsla även här, säger Johan.

Fokus kommer att ligga på baren, och på att skapa ett varmt, levande och inbjudande kvällsliv med AW’s som gärna får övergå i sena kvällar.

– Vi kommer att göra allt för att våra gäster ska vilja stanna hos oss länge, det ska kännas familjärt, glatt och avslappnat. Kanske kommer man in för att äta en burgare, men stannar ända till stängning utan att man reflekterat över det, säger Fredrik.

Baren är samlingspunkten i den nya restaurangen, som även består av 100 kvadratmeter serveringsyta med cirka 55 sittplatser. Det kommer att vara en full bar utan begränsningar, som bjuder på ett lekfullt utbud men också har något för alla.

– Vi kommer sätta våran egen prägel på stället. Ledorden är att det ska vara spontant och hemtrevligt, tänk mer vardagsrum, mindre matsal. Här kommer man inte kunna boka bord, utan det kommer att vara spontanhäng där man bara droppar in för en bärs eller burgare. Precis alla ska känna sig välkomna, från barnfamiljer till kompisgäng och par. Vi siktar på en riktigt familjär känsla, säger Fredrik.

Brödernas på Östermalm kommer att hålla öppet varje dag, med både lunch- och middagsservering och generösa öppettider med sent barhäng.