Nya Café Opera

Café Opera har renoverat hela sommaren. Utan att någon har märkt det. Resultatet är otroligt imponerande. För 15 miljoner spenderade kronor skulle något annat kanske vara ett misslyckande.

Vad målsättningen är märks nästan direkt. Ytterligare ett steg bort från restaurangverksamheten har tagits. Nu satsar de stenhårt på nattklubb, mycket via loungekänslan.
- Vi vill ta avstamp från de andra runt Stureplan. Vi är inte trendkänsliga på samma sätt, det här ska hålla i tio år framåt. Det är kvalitet som gäller, säger Café Operas VD Abbe Ibrahim när Whatsupsthlm träffar honom.

Mer information och bilder under "läs mer".



Och kvaliteten - den syns direkt. Lokalen är fylld av skräddarsydda möbler. Vita soffor med mörka träryggar i mitten och en ny, svart bar intill ena väggen. Kontrasterna matchar varandra väldigt snyggt. Det ljusa golvet gör sig perfekt med den svarta baren.

Målet med renoveringen har varit att skapa känslan av olika rum. Tidigare var det bara den stora baren i mitten som skiljde huvudrummet från Lagerlunden. Nu finns möjligheten att ha stängt eller öppet mellan de båda rummen.
- Med sofforna i mitten här har vi även skapat ett rum i rummet, säger Ibrahim.

Lagerlunden kantas nu av möbler helt i svart och har också fått en egen bar som står mittemot den andra. Här är emellertid känslan en annan: runt baren och på golvet har man slängt in en härlig lila färg, som med speglar i taket hjälper raggningsförmågan hos vem som helst. Även garderoben har fått sig ett lyft och ligger nu på övervåningen tillsammans med en ny utgång.

Oräkneliga storheter har uppträtt på Café Opera. Till de senare hör David Guetta och Lady GaGa. Och i samma stil ska de fortsätta, med ännu lite mer satsning på balla event.
- Det är inte hundra procent än, men tanken är att Joachim Garraud ska komma hit nästa onsdag och Benni Benassi i december, säger Ibrahim.

Två riktiga storheter på dj-fronten alltså, inom en snar framtid. Nya Café Opera sätter ribban högt och levererar direkt. Med den nya satsningen och dess inredning får de andra klubbarna svårt att hänga med.

På fredag den 17 oktober är det invigning för den nya renoveringen. Kl 20 inleds kvällen för speciellt inbjudna gäster med en storslagen middag. Kl 22 välkomnas stamgästerna och Kleerup uppträder. Kl 23 får vi dödliga komma in och sedan fortsätter festen till kl 03.

Möblerna föreMöblerna efter

Möblerna - före/efter. Lägg även märke till nya baren i bakgrunden på bilden till höger.

Gamla barenDen nya öppningen till Lagerlunden

Den gamla/nya öppningen in till Lagerlunden/Gamla baren.

Lagerlunden

Lagerlunden

Abbe Ibrahim

Abbe Ibrahim