Nya Carnegiebryggeriet släpper champagneöl

Nu släpper hantverksbryggeriet Nya Carnegiebryggeriet i Hammarby Sjöstad sin senaste experimentöl, Brutus - ett champagne-liknande ljust öl som är bryggt med extra ljus pilsnermalt, ljus vetemalt, vindruvsaft, Hallertau Blanc humle och champagnejäst.

Den 21 november firas släppet med både erbjudande och andra festligheter. Kvällen till ära serveras tre ostron och ett glas Brutus för 100 kronor, och restaurangchefen Henrik Ringbom håller i en sabreringsskola där han lär deltagarna att öppna Brutus flaskor med extra stil. Den som vill lära sig konsten att sabrera kan anmäla sitt intresse i baren vid ankomst.

Sabreringsskolan arrangeras endast på tisdagen, den 21 november, men erbjudandet med ostron och ett glas Brutus för 100 kronor gäller även den 22 och 23 november.

Brutus släpps på utvalda Systembolag den 8 december.

Mer information: Nya Carnegiebryggeriet