Nya Pontus! - större, bättre, snyggare

Nu har han gjort det igen. Stockholmskrögaren Pontus Frithiof har öppnat upp ytterligare nya lokaler för matfirande stockholmare. Nya restaurang Pontus! erbjuder nu hela tusen kvadrat matlagarglädje.

Stockholmarna börjar vänja sig vid Pontus många skepnader. Redaktionen har tidigare jämfört en av stans kändaste krögare med en TV-följetång. Precis som dagens blockbusters på vita duken måste en succé gärna ha en uppföljare. Från 'Greenhouse' till 'by the Sea' har han denna gång valt att utöka sina redan befintliga lokaler på Brunnsgatan 1.


Restaurangen ligger som förut kvar en trappa ner. Ny är däremot Seafood Bar som nu erbjuder en renodlad meny från havet. Vitt vin och champagne serveras därtill. I lokalen bredvid har baren fått helt ny skepnad. Rosa och turkosa väggar avlöser vitt kakel och japanska körsbärsblommor. Av storleken att bedöma misstänker redaktionen välfyllda afterworks till hösten.

Matsalen är sig lik dock, och det är vi glada för, vi älskar den!

Vi väljer att avsluta med ett citat från SvD:s recension av Pontus! (som dessutom skrevs långt innan denna fantastiska utbyggnad och renovering) som vi tycker beskriver restaurangen på ett utomordentligt sätt:

"En höjdare med ambitioner", "Pontus nybyggda lokal i tre öppna etage är magnifik och liknar inget annat i Stockholm. Restaurangen har jämförts med Terence Conrans Quaglinos i London, men det räcker inte.", "Med Pontus har Stockholm fått en ny kosmopolitisk krogscen. Stans häftigaste inredning, rena skådespelet, och innovativ gastronomi.", (betyg 5/6, 2007-07-13)

Läs mer och se ännu fler bilder på Pontus! här.