Nya rätter och konstnärliga uttryck när Nour öppnar igen

Sayan Isaksson är en OS-belönad kock och stjärnkrögare som tidigare drivit flera prisbelönta krogar i Stockholm. För ett år sedan, knappt två månader innan precis allt förändrades, öppnade han Nour på tredje våningen i Townhouse Nosh and Chow. Nu är det äntligen dags för Nours efterlängtade nypremiär som äger rum den 29 oktober.
Peppen är total!, säger Sayan Isaksson.

I över ett år har Sayan filat på nya rätter, uttryck och upplevelser och längtat efter att få sprida ljus med sin matlagning igen. Nour, som betyder just ljus på arabiska, är döpt efter Sayans dotter då han vill ge restaurangen en personlig anknytning.

Konstnärligt uttryck och hållbar gastronomi
Nyöppningen innebär många spännande nyheter. Utgångspunkten finns fortfarande kvar i nordisk, samtida matlagning med influenser från framförallt Japan. Men nu ska själva upplevelsen få ett mer konstnärligt uttryck än tidigare. Råvarorna hämtas från Norden för att matlagningen ska vara så hållbar som möjligt. Och just hållbar gastronomi är en given utgångspunkt, både för Sayan och för den nya köksmästaren Olle Broström som tidigare arbetat tillsammans med Sayan på Esperanto.

– Det ska bli kul att få jobba tillsammans med Sayan igen och att få möjlighet att arbeta med hållbar gastronomi på hög nivå, säger Olle Broström, köksmästare på Nour.

En lyxig "hemma hos"-känsla
Inför nyöppningen är inredningen i lokalen uppdaterad med naturliga materialval och ljusa toner. Även glas och keramik är nytt och har tagits fram specifikt för Nour, där varje detalj är noga utvald för att skapa en upplevelse som gör intryck. Känslan i restaurangen är fri, varm, öppen, generös och stilren. Det erbjuds en satt meny som varierar efter säsong, och på dryckesmenyn finns både klassiska viner och viner i naturlig stil.

– Känslan i matsalen kommer vara en lyxig "hemma hos"-känsla och dryckesprogrammet går i samma tänk som maten, vilket är hållbart och nutida. Klassiska stilar och distrikt blandas med naturliga och nytänkande, säger Sarah Karlsson, restaurangchef och sommelier på Nour.

Restaurang Nour har 26 sittplatser i matsalen och öppnar för middag från och med den 29 oktober. Ta bara trapporna upp i Townhouse Nosh and Chow till dörren som det står Nour på.