Nypremiär på 2.35:1 med Jesper Dahlbäck

Efter ett litet sommaruppehåll är 2.35:1 tillbaka. Och det med besked.

2.35:1 nere i Berns källare är en av mina absoluta favoritklubbar i Stockholms uteliv. Varför? Enkelt. Här har jag alltid kul. Stämningen är på topp, det spelas grym musik av tunga djs och publiken är varierad. Jag får en härlig känsla av trend och lyx blandas med underground. Det är svårt att förklara.

Under uppehållet har man fräschat till inredningen inne på 2.35:1. Lite piffande och putsande, lite nya möbler och så vidare - inget radikalt, men ett litet ansiktslyft helt enkelt. Den tidigare lite anonyma och trista entrén flyttas till den stora glasade huvudingången till Berns. Dessutom har man gjort upp en noggrann plan för hur musikprofilen ska se ut under det kommande året. Man kommer ha bestämda dagar för respektive musikstil, vilket jag tycker låter som en alldeles utmärkt idé.

– Höstens inriktning är att 2.35:1 ska överträffa alla förväntningar på vad en nattklubb kan tänkas innehålla. Jag kommer att jobba med mänskliga och stämningsförhöjande tokigheter. 2.35:1 kommer att gestaltas av mer än musik och ljus i höst. Dekadansen kommer att flöda, säger nattklubbschefen Martin Kling.

Och nu till premiären. Att satsningen på musiken kommer bli ännu större i år visar man tydligt genom att låta producenten Jesper Dahlbäck (blanda inte ihop med John Dahlbäck) riva av ett set uppbackad av erkände Måns Glaeser. Jesper Dahlbäck har producerat två av Tigas album och remixat Depeche Mode, Robyn och The Knife, för att bara nämna några exempel. Konstnären Moley Talhaoui har också en liten utställning i den inre baren. Kvällens värdinnor är de tre femtiotalstjejerna Page Three och även burleska Pom Pom Parlour tar plats med sin butik full av fantasifulla attiraljer.

Klubbombudsmannen Ulrich Bermsjö håller en presentation om 2.35:1s nya koncept. Även Makode Linde kommer vara på plats med ett sensationellt nummer. Inledningen följs sedan upp med en filmvisning från avslutningsfesten från juni, 2dagar.35timmar:1fest. Filmen kommer att visas på samtliga skärmar på klubben.

Martin Kling och Payman Dehdezi välkomnar även tillskottet Björn Berglund till 2.35:1s besättning. Mer information om höstens klubbprogram kommer snart.

2.35:1 | 23 år | 20.24:59 till kl 23:00 (bara inbjudningar) | 23:00 - 04:00 (inträde 150 kr)