Nytorgsfesten 2020 ska sprida ljus i augusti

Obs! Evenemanget är inställt pga coronaviruset.

Nytorgsfesten på Södermalm gick av stapeln första gången 1995 och grundades av Joakim Stenhammar och Tommy Mattsson. Efter några års paus gjorde man comeback igen 2017, och har sedan dess lockat besökare till sommarfesten mitt i stan.

Genom åren har Nytorgsfesten lockat till sig tiotusentals besökare, som velat ta del av karnevalskänslan och gemenskapen. I år trotsar man coronaviruset och bjuder in till Nytorgsfesten 2020, mellan den 14-16 augusti.

”Självklart kommer vi att följa utvecklingen av pandemin och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi anpassar upplägget helt efter alla förutsättningar så att man inte ska känna oro över att komma till årets fest”, säger Joakim Stenhammar i ett pressmeddelande.

En av nyheterna för året är pop-up-restaurangen La Olita, som serverar det bästa från det mexikanska köket. Joakim och Kareem El Rafie träffades på Nytorgsfesten 2016, när La Olita var med som food truck, och de bestämde sig då för att de en dag skulle ha en restaurang ihop. La Olita ligger i Noel's gamla lokaler och kommer att ha en central plats, och fungera som ett vardagsrum, för Nytorgsfesten.