Nytt koncept öppnar i Café Strings lokaler

Söderinstitutionen Café String stänger nu för gott. I maj flyttar ett nytt koncept in, med fokus på hållbart och lokalproducerat. Dessutom är tanken att stötta branschkollegor under coronakrisen.

Under våren blev det känt att kultförklarade String, som öppnade på 90-talet och snabbt blev ett riktigt vardagsrum på Söder, skulle lägga ner i slutet av april. Nu blåses nytt liv i den gamla retrolokalen när gänget från Lykke Kaffegårdar tar över. I spetsen står Johan Damgaard, grundare av Lykke Kaffegårdar och även tidigare medgrundare av kaffekedjan Johan & Nyström.

Tanken med det nya konceptet är att hålla öppet hela dagen och erbjuda allt från fika till smårätter, drinkar och hantverksöl. Namnet är dock inte bestämt än, men enligt Mitt i lutar det åt något i stil med Lykke. Flera branschkollegor som blivit arbetslösa under coronakrisen kommer att vara med på ett hörn, bland andra den hyllade bartendern Josephine Sondlo samt Haymarkets tidigare restaurangchef, Stefan Lindberg.

För att hjälpa fler kommer man även att ha en butiksdel för småproducenter. Dessutom planeras designsamarbeten och att alla möbler ska gå att köpa, precis som på Strings tid.

Trots pågående pandemi siktar det nya gänget på att öppna så snart som möjligt, förhoppningsvis redan i slutet av maj.