Nytt restaurangkoncept i Berns regi öppnar i januari

På Norrlandsgatan, i ett så kallat town house, huserar snart ett helt nytt krogkoncept i Berns regi. I fyra våningsplan, ett gårdshus och en privat innergård (sammanlagt 2 300 kvadratmeter) kommer flertalet restauranger, barer och hotellsviter att ta plats. Och den 10 januari välkomnas de första gästerna till Nosh & Chow.


På entréplan öppnar sig en restaurang, som rymmer runt 150 gäster, här kommer dörrarna hållas öppna för lunch, middag och barhäng. Den tjusiga inredningen präglas i första hand av rökiga färger, mässingdetaljer och enkla former. Klassiskt, en stil som passar sig väl i ett Town House - kanske på Manhattan. Inredningen har skapats av den spanske inredningsarkitekten Lázaro Rosa-Violán som står bakom flera omtalade restauranginredningar i Barcelona och Madrid - bland annat Boca Grande och Big Fish.

- Det känns väldigt bra att få öppna ett helt nytt koncept på bästa läge i Stockholms city. Nosh and Chow är precis som Berns ett ställe för kosmopoliter. Våra förhoppningar är man kommer till oss oavsett om man vill ha något att äta eller för att ta en drink i någon av barerna, säger Yvonne Sörensen Björud, vd Berns Nosh and Chow.


Nosh & Chow


Menyn skvallrar om en stor variation rätter, med inspiration från hela världen. Flera rätter hintar om asiatiska smaker. Men allt baseras på svenska råvaror. Hur låter till exempel pepparstekt ankbröst med claypot-ris och kinesisk broccoli? Och kanske flamberade crêpes med karameliserade äpplen och vaniljglas till dessert. Om man är sugen på en cocktail, kan man dra sig undan till gårdshuset och baren på den privata innergården.

- Vi har länge drömt om att få öppna en restaurang som erbjuder en varierad meny med karaktäristiska smaker utan att krångla till det. Menyn bjuder på stor variation och det går att kombinera rätterna lite hur som helst och det hoppas vi våra matgäster kommer uppskatta, säger Anders Atte, kökschef Nosh and Chow.


Och till hösten 2013 kommer ytterligare en restaurang och ett par hotellsviter växa fram i flervåningshuset. Vi kommer med mer information, håll utkik!

Nosh & Chow öppnar den 10 januari 2013.

Mer information: Nosh & Chow


Foto: Nosh & Chow