Nytt utomhusbad med flytande pooler i Riddarfjärden

Nu står det klart att Stockholm får ett nytt utomhusbad, som ska ligga i Riddarfjärden. Projektet, som ska privatfinansieras, planeras att vara färdigt till 2022.

Precis vid Munkbrohamnen, i direkt anslutning till Gamla stans tunnelbanestation, är Stockholms nya badanläggning tänkt att ligga.
– Det är på tiden. Det finns i Köpenhamn och det finns i Oslo. Nu tycker jag att det är hög tid att Stockholm också får sitt första hamnbad, säger Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M) till Stockholm Direkt.

Enligt förslaget ska badanläggningen bestå av flytande utomhusbassänger, med både 28-gradigt vatten samt en pool med renat kallt sjövatten. Badet, som ska hålla öppet året runt, är tänkt att bidra till en ökad trivsel för både stockholmare och turister.

Bakom utomhusbadet står företaget Nordic Urban, som i dagsläget driver en liknande anläggning i finska Helsingfors. Ärendet för Stockholms räkning ska prövas i exploateringsnämnden den 11 juni, för beslut om tillfällig markreservation, och därefter är planen att påbörja projektet. Anläggningen kommer att byggas i Finland, för att sedan transporteras i delar på pontoner till Stockholm. Om allt går enligt plan kommer badet i Riddarfjärden att stå färdigt till 2022.