The Nest The Nest

Guiden till utomhuspooler i Stockholm

I takt med att temperaturen stiger och solen gassar, kommer också behovet av att hitta svalka för kroppen. Stockholm kryllar av ställen att bada på, men om du inte är särskilt förtjust i att doppa dig i det öppna blå, finns det gott om sköna pooler i Stockholm att utforska. Förutom trevliga spaanläggningar med utomhuspool, finns det även andra typer av badanläggningar med pooler som passar både stora och små. Här guidar vi dig till utomhuspooler i och runt Stockholm, vissa av dem erbjuder även spa medan andra är rena badanläggningar.

För bad från strand eller klippor i Stockholm, se denna guide: Härliga badplatser i Stockholm

Innehållsförteckning
 1. Utomhuspooler
  1. Djurönäset – 37 grader året om
  2. Eriksdalsbadet – Central pooldestination
  3. Hägerstens bassängbad – Sommaroas
  4. Kampementsbadet – Svalka på Gärdet
  5. The Winery Hotel – Med inspiration från Toscana
  6. Häringe Slott – Sveriges första utomhuspool
 2. Spa med utomhuspooler
  1. Selma City Spa – Takpool åtta våningar upp
  2. Yasuragi – Japansk badtradition
  3. Skepparholmen Nacka – Mitt i naturen
  4. The Nest – Urban wellnessavdelning
  5. Elements Spa – Lyxa till det
  6. Ellery Beach House – Hett och omtalat
  7. Hotell Havsbaden – Något alldeles extra
  8. Nynäs Havsbad – Fly storstadspulsen
  9. Rånäs Slott – Anrik miljö

Utomhuspooler

Svit · Djurönäset – Utomhuspooler
Svit · Djurönäset
Svit · Djurönäset – Utomhuspooler
Svit · Djurönäset
Sjöboden · Djurönäset – Utomhuspooler
Sjöboden · Djurönäset
Svit · Djurönäset – Utomhuspooler
Svit · Djurönäset
Svit · Djurönäset – Utomhuspooler
Svit · Djurönäset
Sjöboden · Djurönäset – Utomhuspooler
Sjöboden · Djurönäset

Djurönäset

37 grader året om

Djurönäsets spa erbjuder en uppvärmd infinitypool med utsikt över Stockholms skärgård. Infinitypoolen skänker värme åt gästerna året om – och massor med lugn och ro. Poolen ligger nedanför hotellet på en klippa med panoramavy över vattnet. Inomhus hittas även en 25 meter lång pool.

Eriksdalsbadet

Hemsida

Central pooldestination

Eriksdalsbadet är ett av Stockholms mest populära utomhusbad. Här hittar du fyra bassänger varav den största, som är 50 meter lång, är avsedd för motionssim och lek. Det finns även en mindre bassäng, en undervisningspool samt en plaskdamm för de yngsta. Bastu, soldäck, servering och beachvolleyplan finns också på området liksom livräddningskunnig personal som håller uppsikt över badgästerna.

 • Säsong: Sommar (utomhus)

Hägerstens bassängbad

Hemsida

Sommaroas

Hägerstens bassängbad är den populära badanläggningen i Söderort. Här hittar besökaren en pool som är 25 meter lång, som lämpar sig för både simning och vattenlek. På området finns även en plaskdamm där de allra yngsta kan leka, samt en klätterställning för den som tröttnat på vatten. Runt poolerna finns även stora öppna gräsytor där du kan breda ut filtar för solning eller picknick.

 • Säsong: Sommar

Kampementsbadet

Hemsida

Svalka på Gärdet

I utkanten av Ladugårdsgärdet ligger Kampementsbadet, som håller öppet varje sommar från maj till september. Den 25 meter långa bassängen fungerar lika bra för motionssim som vattenlek. Här hittar du även plaskdamm, omklädningsrum och toaletter.

 • Säsong: Sommar

The Winery Hotel

Med inspiration från Toscana

The Winery Hotel är ett vinhotell i Solna, med influenser av Toscana. På hotellets tak hittar du terrassen med takpoolen, där du kan ta en simtur med en fantastisk utsikt över Brunnsviken och Hagaparken. Poolen är öppen året runt och värms upp till 30 grader under årets kallare månader. Takterrassen och poolen är endast öppen för hotellets gäster tills vidare. Baren är öppen under sommarhalvåret, så länge vädret tillåter.

 • Säsong: Året runt

Häringe Slott

Sveriges första utomhuspool

I ett gammalt 1600-talsslott ligger detta lyxiga och hundvänliga hotell inhyst, där du bland annat hittar Sveriges första utomhuspool från 1930-talet. Poolen fylls upp i maj och töms inte förrän i oktober, och under hela säsongen håller den ungefär samma temperatur som havet. Den som vill kan även finna avkoppling i sjöbastun, eller aktivera sig med tennis eller ett besök i restaurangen. Poolen får endast nyttjas av övernattande hotellgäster.

 • Säsong: Maj till oktober

Spa med utomhuspooler

Selma City Spa – Utomhuspooler
Selma City Spa
Selma City Spa – Utomhuspooler
Selma City Spa
Selma City Spa – Utomhuspooler
Selma City Spa
Selma City Spa – Utomhuspooler
Selma City Spa

Selma City Spa

Hemsida

Takpool åtta våningar upp

Högst upp i Clarion Hotel Sign ligger Selma City Spa, en chic spaanläggning med avkopplande stämning och vacker utsikt över Stockholms takåsar. Utomhuspoolen är uppvärmd året runt så här kan du njuta ordentligt när helst du önskar. I inträdet ingår badrock, handduk och tofflor och som hotellgäst får du reducerat pris.

 • Säsong: Året runt

Yasuragi

Japansk badtradition

På den japanska spaanläggningen Yasuragi ute i Saltsjö-Boo hittar du en plats för avkoppling och välmående. Utöver själva badavdelningen med tillhörande spa hittar du även en hotelldel, restaurang och konferenslokaler. I den japanska kulturen är just badet en viktig del och här kan du njuta av tvagning, varma källor och bastu. Du hittar även cocktailbar och sakebar på Yasuragi.

 • Säsong: Året runt

Skepparholmen Nacka

Mitt i naturen

Skepparholmen Nacka Spa ligger vackert beläget på en udde som omges av både Hasseludden och Kummelnäs. Spaanläggningen har starka influenser från den typiskt skandinaviska naturen och här har man skapat en rofylld plats som innefattar allt från utomhuspool och bastu med havsutsikt, till en stor inomhuspool med relaxavdelning. Åk hit över dagen eller boka till en övernattning.

 • Säsong: Sensommar till vår

The Nest

Hemsida

Urban wellnessavdelning

Högst upp på Downtown Camper vid Brunkebergstorg ligger The Nest, en modern wellnessavdelning med slående utsikt över takåsarna, Gamla stan och Riddarfjärden. Ta dig hit och sjunk ner i den 38 gradiga takpoolen som står öppen året runt, och som under sommaren kantas av soffor och solstolar. Köp till en DIY-behandling och sippa på en cocktail eller mocktail från den anslutande baren.

 • Säsong: Året runt

Elements Spa

Lyxa till det

Elements Spa är ett modernt spa på Clarion Hotel Stockholm där du kan få ny energi och avkoppling i både poolen och bastun. Här kan du njuta i en imponerande infinity-pool, med både inom- och utomhusdel, som erbjuder en utsikt över Södermalm. Kombinera badet med en rogivande behandling om du är ute efter att sätta extra guldkant på tillvaron.

 • Säsong: Året runt

Ellery Beach House

Hemsida

Hett och omtalat

Coco Beach Club på Ellery Beach House ute på Lidingö erbjuder inom- och utomhuspooler, eldrelax och solsängar samt musik, drinkar, mat och aktiviteter som för tankarna till Palm Springs. När du inte ligger i plurret kan du vila ut i en skön solsäng intill poolkanten. För en komplett upplevelse kan man boka övernattning och middag i restaurangen.

 • Säsong: Året runt

Hotell Havsbaden

Hemsida

Något alldeles extra

I Grisslehamn, norr om Norrtälje, ligger det stora spakomplexet Hotell Havsbaden. Här finns två utomhuspooler, varav den ena är igång året runt och håller en konstant temperatur på 38 grader. Anläggningen rymmer även ångbastu, torrbastu, aromabastu och en ljusterapibastu att koppla av i. Det finns också en spa-bar nära till hands, samt flera behandlingsrum.

 • Säsong: Året runt

Nynäs Havsbad

Hemsida

Fly storstadspulsen

Hoppa på pendeltåget i Stockholm och åk söderut till Nynäshamn. Precis vid havet hittar du Nynäs Havsbad som kan konsten att erbjuda ett skönt break från storstadspulsen. Ute på bryggan finns den varma sittpoolen samt det anslutande bastuhuset med ångbastu, vedeldad och en lågtempererad bastu med en vacker utsikt över horisonten. Föredrar du ett dopp i det stora blå är det bara att följa stegen ner i havet.

 • Säsong: Vår till höst

Rånäs Slott

Anrik miljö

Ståtliga Rånäs Slott har funnits sedan 1844 och har tydliga influenser från Italien. Hit kan du komma för att njuta av en avkopplande spahelg i slottsmiljö. På bryggan kan du njuta av sjöbastu, relax och bad i fyra utomhuspooler och nere vid sjön Skedviken kan du bada under bar himmel. Unna dig en weekend på slottet och ladda om batterierna ordentligt.

 • Säsong: Sommar

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i guiden, ser några felaktigheter eller liknande?

Karta