Och Himlen Därtill rekryterar ny köksmästare

Restaurangen och skybaren Och Himlen Därtill, belägen högst upp i Skrapan på Götgatan, stärker sitt team med nya köksmästaren Karl Eriksson, en av semifinalisterna i Årets Kock 2012.


Karl Eriksson tar över köket efter nuvarande köksmästare den 23 november. Karl var tidigare köksmästare på Rosersbergs Slottshotell under två år och var innan det på Skebo Herrgård i 5 år. Han började där som kock och slutade som delägare. Karl har även flera års erfarenhet som kock på Eriks bakficka och Eriks Gondolen.

- Ambitionen med Och Himlen Därtill:s restaurang är att vara en avslappnad Fine Dining och ge gästen en matupplevelse utöver det vanliga och därför känns vår rekrytering helt perfekt. Karls bakgrund och tidigare erfarenheter är just det som Och Himlen Därtill behöver. Tillsammans med restaurangchef Mikael Åström med bakgrund från bl. a. GQ, Eriks Bakficka och Riche får vi ett väldigt stark och kunnigt team, säger Niklas Ahlbom krögare Och Himlen Därtill.


Menyn som byts fyra gånger per år kan beskrivas som klassisk gourmémat. Restaurangens inriktning kommer att vara densamma som innan men med Karl Erikssons finjusteringar.


Karl Eriksson är en av 24 kockar som i år tagit sig vidare till semifinal i Årets Kock 2012 av totalt 147 bidrag. Semifinalerna avgörs i Malmö och Sundsvall innan det blir final den 25 januari på Stockholm Waterfront. Karl var även förra året semifinalist i Årets kock och var även finalist i Årets viltkock 2008.


Mer information och bilder: Och Himlen Därtill