Brasserie Balzac firar ostens dag med en resa genom Frankrikes osttradition. Foto: Press. Brasserie Balzac firar ostens dag med en resa genom Frankrikes osttradition. Foto: Press.

Ostens dag-firande på Brasserie Balzac – hyllar franska ostar

Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup Lisa Melin Johansson, Skribent SE, Thatsup
Lisa Melin Johansson

Den 27 mars infaller ostens dag, något som den Brasserie Balzac vill uppmärksamma med en hyllning till den franska ostens mångfald och hantverk. Mellan den 25 och 28 mars bjuder man in till “Tour de France des Fromages” – en smakrik resa genom Frankrikes osttraditioner.

Under firandet kommer gästerna kunna smaka utvalda ostar från olika franska regioner, som förhöjs av passande vin från samma områden. För det särskilda tillfället har Bogdan Monciu, Brasserie Balzacs kreativa ledare och källarmästare, komponerat extra exklusiva ost- och vinkombinationer. 

– Frankrike har en fantastisk osttradition, och vi vill dela med oss av dess rika smaker och mångfald. Genom att kombinera ostar med viner från samma region får vi en genuin upplevelse av hur dessa delikatesser avnjuts i sina ursprungliga miljöer, säger Bogdan Monciu.

Vill man säkra sin ost- och vinupplevelse kan man boka bord via restaurangens hemsida.

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.