På nyöppnade ISSEI möts Japan och Peru

Det redan restaurangtäta området kring Kungsträdgården har fått en ny pärla. ISSEI kombinerar det bästa från Japan och Peru, så kallad nikkei, som förenar den gemensamma kärleken till färsk fisk och fina råvaror från Peru.

Den 17 augusti öppnade restaurang ISSEI sina dörrar på Nybrokajen i hjärtat av Stockholm. De serverar nikkei, matlagningsstilen som uppstod redan år 1889 när japaner flyttade till Peru. Med sig tog de sin matlagningskonst och kombinerade den med de råvaror som de nu hade tillgång till. Resultatet blev traditionella japanska rätter med färska och rena smaker som gifter sig med jordnära smaker och sötma från ingredienser från den peruanska gastronomin, som majs, potatis, lime och chili. 

Ät själv eller dela på rätter som quinoa korokke, pluma iberico och ISSEIs signaturrätt sea bream ceviche in red chili tiger's milk. Eller så överlåter du valet åt kockarna och beställer omakase, där ISSEIs kockar väljer ut rätter i fyra serveringar.


Pressbild

Rätterna kan kombineras med sake, vin eller sydamerikansk öl. Också cocktailmenyn är nikkei-inspirerad och där kan man hitta cocktails på till exempel pisco från Peru och sake från Japan. Gästerna i baren kan också beställa snacks, till exempel patacones och crispy mote corn.

– Vi är så stolta över att nu kunna erbjuda autentisk nikkei-upplevelse i hjärtat av Stockholm på Nybrokajen. Med färska skaldjur, fräsch lime, doftande chili och andra umamirika råvaror är nikkei en kulinarisk höjdpunkt som förenar de bästa råvarorna från det peruanska och japanska köket, säger Daniel Kraft, General Manager på ISSEI i ett pressmeddelande.