ISSEI Stockholm

4,5
2 betyg
Redigera ISSEI Stockholm

På ISSEI Stockholm står färsk fisk i centrum, när det japanska köket möter det peruanska i en nikkei-förening. Här kombineras de båda matkulturerna till en lika delar traditionell och modern meny som kretsar kring färska råvaror som lime, chili, skaldjur och fisk.

En av Stockholms första nikkei-restauranger, ISSEI, hittas intill Nybrokajen inne på Strand Hotel. Med utsikt över vattnet får man bekanta sig med den matkultur som uppstod när japanska migranter i slutet av 1800-talet kom till Peru och kombinerade sina egna smaker med de peruanska. Resultatet är rätter där ingredienser som miso, ingefära, soja, wasabi och risvinäger möter råvaror som aji, gul paprika, majs och potatis.

Recepten har sedan förfinats över generationer och till slut utvecklats till något unikt som nu går att avnjuta i modern tappning på ISSEI, som bjuder en imponerande takhöjd och över 300 lampor i taket. I baren är det desto murrigare med dämpad belysning och schackrutigt golv. Där kan man dricka cocktails med bland annat pisco från Peru och sake från Japan, kombinerat med mindre snacks som också går i nikkei-stuk.

Välj bland snacks, större rätter och söta avslut. Vill du göra valet enkelt är omakasen självklar, där kocken väljer ut fyra serveringar som ändras från dag till dag. Förmodligen kommer en av dem att vara ceviche, då den har en självklar roll i nikkei-köket och är restaurangens signaturrätt. Oavsett vilka rätter du väljer kan de matchas med drycker som sake, vin och sydamerikansk öl.

Användarbilder på ISSEI Stockholm Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från ISSEI Stockholm av These S.
  • Bild från ISSEI Stockholm av These S.
  • Bild från ISSEI Stockholm av These S.
  • Bild från ISSEI Stockholm av These S.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
31 aug 2022

Kul och vällagad mat! En stor avsmakningsmeny för en billig peng. Häftig lokal med över 309 lampor k taket. Roligt utbud av både peruansk och japansk dryck. Mycket gott

17 mar 2023