ISSEI Stockholm

4,5
4 betyg
$$
Sydamerikansk restaurang
Japansk restaurang
ISSEI Stockholm
4,5
4 betyg

På ISSEI Stockholm står färsk fisk i centrum, när det japanska köket möter det peruanska i en nikkei-förening. Här kombineras de båda matkulturerna till en lika delar traditionell och modern meny som kretsar kring färska råvaror som lime, chili, skaldjur och fisk.

En av Stockholms första nikkei-restauranger, ISSEI, hittas intill Nybrokajen inne på Strand Hotel. Med utsikt över vattnet får man bekanta sig med den matkultur som uppstod när japanska migranter i slutet av 1800-talet kom till Peru och kombinerade sina egna smaker med de peruanska. Resultatet är rätter där ingredienser som miso, ingefära, soja, wasabi och risvinäger möter råvaror som aji, gul paprika, majs och potatis.

Recepten har sedan förfinats över generationer och till slut utvecklats till något unikt som nu går att avnjuta i modern tappning på ISSEI, som bjuder en imponerande takhöjd och över 300 lampor i taket. I baren är det desto murrigare med dämpad belysning och schackrutigt golv. Där kan man dricka cocktails med bland annat pisco från Peru och sake från Japan, kombinerat med mindre snacks som också går i nikkei-stuk.

Välj bland snacks, större rätter och söta avslut. Vill du göra valet enkelt är omakasen självklar, där kocken väljer ut fyra serveringar som ändras från dag till dag. Förmodligen kommer en av dem att vara ceviche, då den har en självklar roll i nikkei-köket och är restaurangens signaturrätt. Oavsett vilka rätter du väljer kan de matchas med drycker som sake, vin och sydamerikansk öl.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
4

Recensioner av ISSEI Stockholm

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Brunch på ISSEI Stockholm, Radisson Collection Strand Hotel, Nybrokajen. Stor restaurang och bra brunchutbud. Kaffe, juice och en varm rätt ingick i priset. Valde Egg Benny. Minuspoäng för bl.a. torra munkar. Kändes som att allt stått framme länge trots att vi va...

Kul och vällagad mat! En stor avsmakningsmeny för en billig peng. Häftig lokal med över 309 lampor k taket. Roligt utbud av både peruansk och japansk dryck. Mycket gott

Otroligt vällagad och vacker mat, bra dryckesutbud och fin matsal.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,5
4

Frågor och svar

Vilken typ av mat serveras på ISSEI Stockholm?

På ISSEI Stockholm serveras bland annat:

  • Sydamerikanskt
  • Japanskt
  • Latinamerikanskt
  • Fisk
  • Fusion

Vad kostar det att äta på ISSEI Stockholm?

ISSEI Stockholm ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$).

Vilken typ av bar är ISSEI Stockholm?

Vi har klassificerat ISSEI Stockholm som:

  • Cocktailbar

Serverar ISSEI Stockholm lunch?

Ja, ISSEI Stockholm har lunchserveringar.

Var ligger ISSEI Stockholm?

ISSEI Stockholm ligger på Nybrokajen 9, 111 48, City, Norrmalm. I närheten ligger Berzelii park, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Kungsträdgården (ca 50m).