Paradiset i konkurs – men grundaren ger inte upp

Matkedjan Paradiset, som genomgående satsat på att erbjuda ett ekologiskt, småskaligt och naturligt producerat sortiment, har gått i konkurs.
”Vi har flera gånger varit i tuffa situationer, men tillsammans har vi alltid lyckats reda ut det. Vi såg ljuset i tunneln efter flera års hårt arbete men mötte plötsligt ett Coronatåg i full fart mot oss som vi inte klarade av att hantera”, skriver grundaren Johannes Cullberg på Paradisets Instagram.

För bara två veckor sedan hade den populära matkedjan Paradiset finansieringen klar, som skulle göra bolaget lönsamt till början av 2021. Sedan kom corona och krisen var ett faktum. Under måndagen meddelade grundaren Johannes Cullberg att Paradiset gått i konkurs.

”Som ett resultat av Corona-pandemin har förutsättningarna för genomförandet av planen förändrats väsentligt, vilket stoppat det kapitaltillskott vi behövde för att överleva”, skriver han på Instagram.

Kämpar för att vinna tillbaka Paradiset
Johannes Cullberg har dock inte gett upp riktigt än. Under tisdagen publicerade han en ny bild på Instagram, där han uppmanar följarna att fortsätta stötta honom i kampen för Paradiset 'rond 2'. Efter konkursbeskedet ska han nämligen ha blivit så pass kärleksbombad, att han nu bestämt sig för att göra allt han kan för att vinna tillbaka Paradiset.

”Ju fler följare vi kan få ihop, desto starkare kan vi stå i övertygelsen om att det går att komma tillbaka efter det som hänt”, skriver han bland annat.