PerLei

I februari i år flyttade restaurang PerLei till nya vackra lokaler inne i Hotel Stureplan. Nu har Whatsupsthlm gjort en snabbkoll av denna prisade italienare nu i ny tappning.

PerLei betyder ”för Er” på italienska. Maten är verkligen till ”för oss” som gillar detta land i Sydeuropa som betytt så mycket för hela världens matkultur. Men vi tänker börja i en annan ände, nämligen det nya läget. Tidigare låg PerLei på Artillerigatan och skröt mer med takhöjd än golvyta även om restaurangen var oerhört lyckad. Men nu har de lyft ytterliggare ett steg, med en ännu centralare placering och fler sittplatser har PerLei tagit steget vidare och lokalen inne i Hotel Stureplan är verkligen vacker.


Perlei


Servicen är utmärkt, personalen är professionell och gör sitt jobb nästintill obemärkt. PerLei är öppet både till lunch och middag. För mindre än 200 kr får du en lunch i toppklass och när det kommer till middag är den färdigkomponerade 5-rätters menyn (625kr) med antipasto, förrätt, varmrätt, ostar och efterrätt troligtvis en av Stockholms bästa italienska middagar.

Här hittar du även Bollinger Champagnebar som serverar hela Bollingers och Ayalas sortiment.

I ryggen har PerLeis personal erfarenheter från bland annat Divino som är en av Stockholms bästa italienska restauranger. En sak som få känner till är att PerLei och PrimewineBar samarbetar vilket gör att du kan njuta av detta utmärkta kök även hos PrimewineBar.