Stockholms Bränneris cocktailbar Brännerian får under tio veckor besök av det thailändska matkonceptet Ping. Bakom Ping står Las Lunla och Eliot Banks, som under pandemin började laga autentisk thailändsk mat som take away från sitt kök på Södermalm.
Parets moderna matkoncept spred sig som en löpeld och sedan pandemin har de gästat restaurangkök som Lådan och Tong. Nu är det återigen Brännerians tur, när Ping kör en pop-up där under tio veckor. De har nämligen gästspelat där tidigare, vilket då blev en stor succé, och nu är det alltså dags igen för ett nytt samarbete dem emellan.
– Visionen med vår verksamhet är att samla mat- och dryckesintresserade. Vi är stora fans av Las och Eliot, så att få ha Ping här på Brännerian är något som hela teamet är otroligt pepp på. Deras smakvärld kommer utmana oss med råvaror för att skapa cocktails av, vilket känns uppfriskande, säger Anna som är medgrundare av Stockholms Bränneri.

Gästspelet på Brännerian börjar precis efter att paret bakom Ping varit på en längre inspirationsresa i Thailand. Under de tio veckorna kommer de att servera smårätter med autentiska thailändska smaker.
– Vi är så glada över att vara tillbaka "hemma" på Södermalm och jobba med de fantastiska människorna på Stockholms Bränneri. Vi har satt ihop en meny inspirerad av “gap glaem”-mat, thailändsk mat att äta just tillsammans med drinkar, säger Eliot Banks.
Brännerian i sin tur kommer att servera dryck som speglar smakerna och råvarorna på matmenyn. Pings gästspel drar igång den 28 februari och fortsätter tio veckor framåt, från onsdag till lördag varje vecka.