I september 2022 öppnade Stockholms Bränneri upp dörrarna till sin ginbar Brännerian på Södermalm, vägg i vägg med destilleriets lokaler på samma adress. Förutom ett gediget dryckesutbud serverar Brännerian även en matmeny vars tema är hållbarhet, komponerad i samarbete med kocken Joel Åhlin.
Brännerian är det så kallade vardagsrummet till Stockholm Bränneri – platsen där allt började, i en jaguarverkstad. Vägg i vägg ligger baren och restaurangen, som serverar drinkar gjorda på deras egna gin och rätter i mindre format. Totalt sett samsas produktion, laboratorium och eventlokal om samma utrymme på Folkkungagatan, dit du kan bege dig för ett glas eller en helkväll tillsammans med ditt sällskap.
Avsikten är att Brännerian själva ska producera all sprit som serveras. Tillsammans med andra goda råvaror, med fokus på smaker från det nordiska arvet, komponeras drinkar som släcker såväl törst som sug på torsdagar, fredagar och lördagar. Smakerna från köket kommer från hela världen och är framtagna med hållbarhet i fokus, tillsammans med kocken bakom bland annat Bar Agrikultur. På menyn hittas alltifrån snacks till rätter som mättar, och är man inte sugen på just gin kan man också beställa öl eller vin från en mindre – men noggrant utvald – lista.
Brännerian vill erbjuda alla som har lust att komma förbi för en unik smakupplevelse i en avslappnad miljö. Som lokal spritdryckesproducent vill de addera något utöver det vanliga, något som endast Stockholms Bränneri kan tillföra stadens barutbud.
Se även Stockholms Bränneri