Brännerian

4,2
6 betyg
$$-$$$
Ginbar
Restaurang
Brännerian
4,2
6 betyg

I september 2022 öppnade Stockholms Bränneri upp dörrarna till sin ginbar Brännerian på Södermalm, vägg i vägg med destilleriets lokaler på samma adress. Förutom ett gediget dryckesutbud serverar Brännerian även en matmeny vars tema är nordiskt och hållbart, komponerad av kocken Albin Edberg.

Brännerian är det så kallade vardagsrummet till Stockholm Bränneri – platsen där allt började, i en jaguarverkstad. Vägg i vägg ligger baren och restaurangen, som serverar drinkar gjorda på deras egna gin och rätter i både mindre och större format. Totalt sett samsas produktion, laboratorium och eventlokal om samma utrymme på Folkungagatan, dit du kan bege dig för ett glas eller en helkväll tillsammans med ditt sällskap.

Hållbarhet är viktigt för gänget bakom Brännerian, och avsikten är att själva producera all sprit som serveras. Tillsammans med andra goda råvaror, med fokus på smaker från det nordiska arvet, komponeras drinkar som släcker såväl törst som sug. Även smakerna från köket har sina rötter i det nordiska, framtagna av den välrenommerade kocken Albin Edberg. På menyn hittas allt från snacks till rätter som mättar, och är man inte sugen på just gin kan man också beställa öl eller vin från en mindre – men noggrant utvald – lista.

Brännerian vill erbjuda alla som har lust att komma förbi för en unik smakupplevelse i en avslappnad miljö. Som lokal spritdryckesproducent vill de addera något utöver det vanliga, något som endast Stockholms Bränneri kan tillföra stadens barutbud.

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
6

Recensioner av Brännerian

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt

Hade väldigt höga förväntningar på Brännerian då jag är gin fantast. Hade vi bara satt betyg på innehållet i glasen har jag satt 5 stjärnor direkt med känslan att personalens kompisar var viktigare än oss ”riktiga” kund...

bästa cocktails, bästa service & härlig stämning!

Drinkarna var var ok, maten dålig och servicen katastrof. Personalen var mer intresserad av att prata med varandra än att serva gäster.

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Denna recension har filtrerats bort från totalbetyget, då den på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Otrooligt mysigt ställe med trevlig personal som får en att känna sig "hemma" så fort man kliver innanför dörren! Extra häftigt att alkoholen som tappas upp bryggs i samma byggnad, bara några meter bakom själva tappen. Tillochmed mayon som se...

Listad i: Favoriter!!

Kontaktinformation

Omdömen

Av Snittbetyg Antal
Thatsup-logo
Thatsup
4,2
6

Representerar du Brännerian?
Gör anspråk på den för att lättare kunna uppdatera viktig information.

Frågor och svar

Vilken typ av bar är Brännerian?

Vi har klassificerat Brännerian som:

  • Ginbar

Vilken typ av mat serveras på Brännerian?

På Brännerian serveras bland annat:

  • Smårätter
  • Tapas

Vad kostar det att äta på Brännerian?

Brännerian ligger i prisklassen Undre mellanklass ($$)/Mellanklass ($$$).

Var ligger Brännerian?

Brännerian ligger på Folkungagatan 136, 116 30, Södermalm. I närheten ligger Tjärhovsplan, Stockholm. Närmsta tunnelbana är Medborgarplatsen (ca 900m).