Brännerian

4,2
6 betyg
Redigera Brännerian

I september 2022 öppnade Stockholms Bränneri upp dörrarna till sin ginbar Brännerian på Södermalm, vägg i vägg med destilleriets lokaler på samma adress. Förutom ett gediget dryckesutbud serverar Brännerian även en matmeny vars tema är hållbarhet, komponerad i samarbete med kocken Joel Åhlin.

Brännerian är det så kallade vardagsrummet till Stockholm Bränneri – platsen där allt började, i en jaguarverkstad. Vägg i vägg ligger baren och restaurangen, som serverar drinkar gjorda på deras egna gin och rätter i mindre format. Totalt sett samsas produktion, laboratorium och eventlokal om samma utrymme på Folkkungagatan, dit du kan bege dig för ett glas eller en helkväll tillsammans med ditt sällskap.

Avsikten är att Brännerian själva ska producera all sprit som serveras. Tillsammans med andra goda råvaror, med fokus på smaker från det nordiska arvet, komponeras drinkar som släcker såväl törst som sug på torsdagar, fredagar och lördagar. Smakerna från köket kommer från hela världen och är framtagna med hållbarhet i fokus, tillsammans med kocken bakom bland annat Bar Agrikultur. På menyn hittas alltifrån snacks till rätter som mättar, och är man inte sugen på just gin kan man också beställa öl eller vin från en mindre – men noggrant utvald – lista.

Brännerian vill erbjuda alla som har lust att komma förbi för en unik smakupplevelse i en avslappnad miljö. Som lokal spritdryckesproducent vill de addera något utöver det vanliga, något som endast Stockholms Bränneri kan tillföra stadens barutbud.

Se även Stockholms Bränneri

Användarbilder på Brännerian Visa alla

  • Lägg till bild
  • Bild från Brännerian av Amanda J.
  • Bild från Brännerian av Amanda J.
  • Bild från Brännerian av Amanda J.

Recensioner

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera. Se våra riktlinjer här.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
21 nov 2022

Hade väldigt höga förväntningar på Brännerian då jag är gin fantast. Hade vi bara satt betyg på innehållet i glasen har jag satt 5 stjärnor direkt med känslan att personalens kompisar var viktigare än oss ”riktiga” kund... Visa hela »

28 nov 2022

bästa cocktails, bästa service & härlig stämning!

4 mar 2023

Drinkarna var var ok, maten dålig och servicen katastrof. Personalen var mer intresserad av att prata med varandra än att serva gäster.

16 jan 2023

9 okt 2022

23 sep 2022

Det finns recensioner som har filtrerats bort från totalbetyget, då de på något sätt bryter mot Thatsups riktlinjer för recensioner.

Visa filtrerade recensioner

2 nov 2022

Otrooligt mysigt ställe med trevlig personal som får en att känna sig "hemma" så fort man kliver innanför dörren! Extra häftigt att alkoholen som tappas upp bryggs i samma byggnad, bara några meter bakom själva tappen. Tillochmed mayon som se... Visa hela »

Listad i: Favoriter!!