Ping går ihop med Lill-Lådan – öppnar restaurang

Sedan 2020 har hungriga stockholmare kunnat ta del av genuin, thailändsk matlagning genom beställningar på Instagram. Det var nämligen då som Las Lunla och Eliot Banks startade Ping hemma i sitt kök. Nu öppnar de sin första restaurang på Lill-Lådan.

Tidigare har man kunnat beställa mat från Las Lunlas och Eliot Banks hemmakök i Hammarbyhöjden, eller fått passa på när de gjort pop-ups runt om i stan. Nu får de för första gången en fast adress och öppnar restaurang där de kan ta emot sina gäster på middag.

Strax innan pandemin slog till flyttade Las och Eliot, som har sina rötter i Thailand och England, från London till Sverige. Bara några månader senare, när Las sökte jobb som arkitekt och Eliot skolade om sig från IT-konsult till kock, hamnade världen i ett vakuum. Det var Las mamma som då kom med idén till Ping under ett telefonsamtal. Sagt och gjort – varje söndag släpps menyn på Instagram och ett par dagar senare kan beställarna hämta upp sin mat hemma hos paret. Nu får de sin första fasta adress där de kan ta emot sina gäster, i Lådans bakficka Lill-Lådan. Målet med Ping är att laga så genuin thailändsk mat som möjligt, och få dela det med gästerna. 

Ping x Lill-Lådan öppnar den 30 november och har öppet onsdag–lördag och kommer till en början enbart erbjuda drop in. Hur långt samarbetet blir återstår att se, men duon räknar med minst sex månader.