Terminal 5 på Arlanda har fått ett nytt tillskott i form av Pontus Frithiofs senaste restaurang, Little Italy. Här bjuds gästerna på en smakresa, där Manhattan möter Italien, och menyn är en mix av New Yorks och Italiens bästa smaker.
Den 19 november öppnade krögaren Pontus Frithiof sin nya restaurang på Stockholms största flygplats, tillsammans med Nordrest. Här kör man på ett casual dining-koncept som passar från arla morgon till sen kväll. På den mixade menyn, där Manhattan möter Italien, hittar man olika typer av pizza, sandwiches, burgare och pasta. Maten hämtar man upp direkt hos kocken, för att det ska gå så snabbt som möjligt. På dryckessidan satsar man på italienskt öl och vin, juicer, kaffe och smoothies.
– Vi har skapat en meny som tilltalar många och som innehåller både italienska klassiker och rätter med en twist från New York. Du kan välja mellan säkra kort som pasta carbonara, pizza salame eller en klassisk NYC Burger. Signaturrätter som ravioli ”Osso Buco style”, porchettaburgere och den välkända och numera trendiga italienska smörgåsen ”schiacciata” gör menyn unik mot övrigt utbud på Arlanda, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.
Restaurangchef är Emma Berthas med erfarenhet från Görvälns Slott, Teaterbaren och Sabis, köksmästare är Konstantinos Manousaridis som tidigare arbetat på restauranger som Grand Central.