Pontus Frithiof lanserar temaveckor - inleds med torsk

Pontus Frithiof lanserar temaveckor - inleds med torsk

Under vintern, våren och försommaren blir det fem olika temaveckor på Pocket i Solna, en del av krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning Pontus in the Park. Först ut är den norska atlantkustens skreitorsk.

Den 16-20 februari erbjuder restaurangen en specialkomponerad meny med sex olika rätter som alla innehåller skreitorsk. Fisken har fått sitt namn av att den brukar "skrida" ner till nordnorska kusten för att leka - en hård vandring som gör den muskulösare och fastare i köttet.

- Skreitorsken är en personlig favorit och jag gillar att man kan göra något gott av fiskens alla delar. Förutom den klassiska torskryggen kommer både kind och svans finnas på menyn och jag rekommenderar verkligen båda, säger Pontus Frithiof.

5 gastronomiska teman

Torskveckan är en del av Pockets satsning på olika gastronomiska teman som anpassas efter säsong och Pontus egna favoriter. Senare under våren väntar husman (v 13), smörrebröd (v 17), ostron och skaldjur (v 21) samt Rivieran (v 26).

Datum: 16-20 feb

Mer information: Pontus in the Park

Tipsa oss

Tycker du att vi har missat något i artikeln?

Vi på Thatsup har lång erfarenhet av att guida våra läsare till stans guldkorn. Sedan 2008 har våra redaktörer skrivit initierade guider till bland annat restauranger, barer, caféer, hotell och frisörer. Våra guider består av handplockade tips baserade på vår lokalkännedom och de uppdateras bland annat med hjälp av vår fokusgrupp där vi gemensamt diskuterar urval och innehåll. Vi arbetar ständigt med att inspirera och ge dig bästa möjliga upplevelse, var du än är och vad du än letar efter.