Under vintern, våren och försommaren blir det fem olika temaveckor på Pocket i Solna, en del av krögaren Pontus Frithiofs restaurangsatsning Pontus in the Park. Först ut är den norska atlantkustens skreitorsk.
Den 16-20 februari erbjuder restaurangen en specialkomponerad meny med sex olika rätter som alla innehåller skreitorsk. Fisken har fått sitt namn av att den brukar "skrida" ner till nordnorska kusten för att leka - en hård vandring som gör den muskulösare och fastare i köttet.
- Skreitorsken är en personlig favorit och jag gillar att man kan göra något gott av fiskens alla delar. Förutom den klassiska torskryggen kommer både kind och svans finnas på menyn och jag rekommenderar verkligen båda, säger Pontus Frithiof.
5 gastronomiska teman
Torskveckan är en del av Pockets satsning på olika gastronomiska teman som anpassas efter säsong och Pontus egna favoriter. Senare under våren väntar husman (v 13), smörrebröd (v 17), ostron och skaldjur (v 21) samt Rivieran (v 26).
Datum: 16-20 feb
Mer information: Pontus in the Park