Pontus Frithiof nylanserar La Girafe – och öppnar två nya krogar

Sommaren blev lång för Pontus Frithiofs La Girafe på Kungsholmen. Nu förstår vi varför – restaurangen har fått sig ett ansiktslyft, nytt team och en ny meny. Samtidigt som krogen öppnar igen släpps nyheten att La Girafe expanderar med två nya systerkrogar under 2023.

Samma lokal, men ny meny, färg och form. Nu har krögaren Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt från Nordrest öppnat upp sin krog La Girafe på Fleminggatan på Kungsholmen igen, efter att ha stängt för renovering i somras. Det är en mer ombonad krog som nu öppnar dörrarna, med ny belysning, tyger och dekorationer.

Även teamet har fått tillskott: Erik Gustafsson är ny köksmästare och Michelle Broman-Ek är ny restaurangchef. På plats är också Cathrine Almqvist, Pontusgruppens mångåriga sommelier. Gemensamt för dem är att de alla har arbetat i Singapore, vilket kommer att synas på menyn lite längre fram.

På den hittar man fortfarande franska klassiker och La Girafes signaturrätter som vietnamesiska vårrullar, men också nya smårätter som charkuterier, burrata caprese, råbiff, burgare, vegetariska rätter och genomtänkta desserter. I cafédelen kommer man fortsättningsvis att kunna äta frukost och lunch med både kalla och varma rätter.


Pressbild. Foto: Dubbel W.

– Vi är glada över att få öppna vår kvarterskrog på nytt. Den har blivit ännu mysigare och har fått en helt uppdaterad meny, fylld av god mat och dryck. Detta i kombination med ett nytt grymt erfaret team som kommer ta väl hand om våra gäster. Vi alla delar ambitionen om att göra La Girafe mer tillgängligt och till det naturliga valet för alla som önskar det lilla extra, snabb och bra service till rimliga priser, säger Pontus Frithiof i ett pressmeddelande.

Under 2023 får Kungsholmsgiraffen två systerkrogar. Var är ännu okänt.

– Det är väldigt roligt att vår giraff-familj växer. Därför har vi tagit tillfället i akt att utveckla konceptet ytterligare på moder-giraffen på Kungsholmen. Vi är mycket glada och förväntansfulla över att få lansera våra systerkrogar, säger Thomas Dahlstedt.