Pop-art-inspirerade fotomontage på Hotel Diplomat

Utställningen Hazy Amber Days, som under våren visas på Hotel Diplomat, består huvudsakligen av eklektiskt framställda porträtt, där Fabian Edelstam använt sig av en blandteknik med måleri och foto på duk.

I motiven använder sig konstnären av en pixel- och mosaikprincip, där han tydligt framvisar inspiration från svensk porträttkonst från 1700-talet såväl som fotografier på dagens filmikoner.

- I mina porträtt försöker jag återskapa en brygga mellan tidigare och nuvarande kulturer, inom en modern ram i enlighet med principerna för antika mosaiker. Vissa bitar saknas, andra är i oordning, precis som fragment av ett barndomsminne som håller på att rekonstrueras, säger Fabian Edelstam.

Hans verk ingår i konstsamlingar över hela världen: Mémorial Charles de Gaulle, Europeiska Parlamentet i Bryssel, Utrikesdepartementet, NATO, och Luxemburgs Parlament. I utställningen "Hazy Amber Days" på Hotel Diplomat kommer vi bland annat få se porträtt av Fabians egen mormorsfar, konstnären Nils von Dardel, Grace Kelly och Scarlett Johansson.

Fabian Edelstam är utbildad vid Beckmans Designhögskola samt Académie de la Grande Chaumière i Paris. Sedan 1990-talet är han bosatt och verksam i Paris och ställer regelbundet ut bland annat i London, Paris, Bryssel, Monaco och i Dubai.

Utställningen Hazy Amber Daysvisas på Hotel Diplomat i samarbete med Pierre Hagströmer och PIERRE&PETER's Interior den 21 maj - 14 juni 2015.