Premiär för Giro d'Stil - världens längsta catwalk

En modevisning i form av ett cykellopp där elegans går före hastighet - det blir upplägget när Giro d'Stil avgår från Sturegallerian den 17 september.

Med på den långa catwalken finns stilbildande märken som presenterar höstens stora höjdpunkter på en sofistikerad stadscykel. Modevisningen kommer att livesändas, och det blir även intervjuer med profiler från både modevärlden och sportbranschen.

Loppet startar i Sturegallerian, där en studio har byggts upp med både sportkommentatorer och modeexperter, och går sedan vidare till Jupiters butik på Norrlandsgatan där deltagarna får byta utstyrsel och mäta pulsen. Att inte får för hög puls och bli svettig är nämligen ett viktigt moment i tävlingen, likaså gentlemannagester i trafiken som att släppa över folk på övergångsställen och liknande. "Allt handlar om stil", säger Johan Schultz, en av initiativtagarna. Därefter går catwalken vidare till butiken på Hornsgatan, där samma procedur genomförs och sista stoppet blir sedan målgången tillbaka i Sturegallerian.

- Något sånt här har aldrig gjorts tidigare. Vi tror så klart att detta pilotprojekt kommer att bli en succé och då är vi redo att köra Giro d'Stil i andra städer som till exempel Göteborg, säger Johan Schultz.

De 15 cyklarna som modellerna genomför catwalken är speciellt framtagna inför Giro d'Stil och kommer att säljas i Jupiters butiker.

Giro d'Stil startades tidigare i år efter ett möte mellan Stockholm Fashion Weeks tidigare vd Jonas Bergström och Johan Schultz, delägare hos Jupiters herrmodebutiker.

Start och målgång: Sturegallerian
Tid: Kl 17-19
Läs mer: girodstil.com