Prix Pictet, världens ledande pris för fotografi och hållbarhet, besöker Stockholm med utställningen "Human". Prix Pictet, världens ledande pris för fotografi och hållbarhet, besöker Stockholm med utställningen "Human".

Prix Pictet kommer till Fotografiska

Mellan den 19 april och 18 augusti visas “Human” på Fotografiska, en utställning av tolv framstående fotografer som valts ut av juryn i Prix Pictet. Prix Pictet är världens ledande pris för fotografi och hållbarhet, som med sina årliga utställningar vill använda fotografins kraft för att rikta fokus mot global hållbarhet. I “Human" tolkar de utvalda fotograferna medmänsklighet och människans interaktioner med omvärlden på sina egna sätt. 

Under femton år har Prix Pictet genom sina utställningar utforskat människans roll i förhållande till planeten och den globala hållbarheten. I årets utställning berörs allt från konflikter, barndom och ekonomiska processers kollaps till spåren av mänskligt liv och industriell utveckling, gängvåld, gränsområden och migration.

– Att få ta del av tolv unika inblickar, genom det arbete var och en av fotograferna bidrar med, påminner om det dokumentära fotografiets inneboende kraft att berätta, att uppmärksamma och att skapa grund till förändring, säger Lisa Giomar Hydén, utställningschef på Fotografiska Stockholm.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 13 juli (lördag) Nästa tillfälle