Rendagar på Riche

Det börjar närma sig jul. Om man nu tycker två månader innebär "snart". Vilket i alla fall många butiker tycker som redan slängt upp både dekorationer och ljus i julens anda.

Då hakar även Riche på - genom att presentera den norrländska renen på sin meny. I tre dagar kan man som gäst göra ett besök för att få sig lite smak av det åtråvärda renköttet, som annars sällan framträder i mer än renskav.

- Det är tyvärr svårt att hitta de lite finare renköttsdetaljerna så vi hoppas att Rendagarna kan hjälpa till att möta den efterfrågan som finns, säger restaurangchefen Peder Lindh.

Riches kök kommer att erbjud ett flertal rätter med renköttet i fokus. Det traditionella samiska sättet att konservera och smaksätta renköttet på kallas för souvas. En renstek förberedd på det viset kan avsmakas med jordärtskockscreme och färsk kalixlöjrom (bilden), liksom rökt renhjärta och den franskinspirerade rätten renrilette.