Riche presenterar Ren & Rom – Midnattssolen mat

Torsdag den 22 september inleds Ren & Rom - en fyra dagar lång hyllning till norrländsk mattradition. Under perioden kan restaurangens besökare avnjuta årets färska Kalixlöjrom och den norrländska renen.

- Det här är ett sätt för oss att hylla matregionen Norrland och lyfta två svenska kvalitetsråvaror. Missa inte Smørrebröd med renstek och Kalixlöjrom, perfekt till lunch eller som en sen nattmacka i baren.", säger Thomas Mortensen, ny kökschef på Riche.

Kalixlöjrommen har sedan länge haft en särställning på Riche och redan två dagar efter att den första fångsten klämts och tillberetts uppe i norr kan Riche erbjuda den numera ursprungsmärkta Kalixlöjrommen på menyn. Rommen, med sin runda, milda smak av hav och mineral har blivit en favorit hos många och är en riktig delikatess.

En annan norrlandsfavorit är renen. Renen äter en diet bestående av gräs, svamp och lav. En naturlig kost helt utan tillskott av antibiotika och hormoner. Resultatet är ett magert, vitamin- och mineralrikt kött med en mild viltsmak. Att man med till exempel Suovas kan erbjuda en sådan fantastisk produkt endast med hjälp av rök och torrsaltning berättar en hel del om kvaliteten på råvaran.

Kökschefens tips från menyn:

  • Smørrebröd med renstek, kalixlöjrom, pepparrotscreme och rostad lök
  • Kalixlöjrom med Smetana och toast
  • Balsamicostekt renkalvlever med persilja, vitlök och ekskivling
  • Rökt renhjärta med syltade trattkantareller och lingon
  • Rentartar med västerbottenost och Kalixlöjrom
  • Souvasskav med mandelpotatis och färsk Kalixlöjrom

Den 22 -25 september serveras Ren & Rom på Restaurang Riche i Stockholm.

Läs mer: Riche