Robin Delselius vill skapa framtidens hållbara bageri

Robin Delselius är tredje generationens bagare och dessutom född på kanelbullens dag. Sedan han slog upp portarna till sitt första bageri år 2016 har verksamheten vuxit i rekordfart. Nu vill han ge tillbaka till samhället och skapa framtidens bageri med fokus på hållbarhet och välgörenhet.

Robin Delselius Bageri växer i rekordfart och han har stora planer för framtiden. Resan började redan på 80-talet, då Robins morfar Jan Delselius öppnade ett bageri tillsammans med sin son och sina två döttrar ute på Värmdö. En av döttrarna var Robins mamma, och stora förebild, Helen. Nu vill Robin Delselius skapa en egen 2.0-version och vara med och förändra bageribranschen.

Vill ge tillbaka till samhället
För Robin stavas framtiden hållbarhet och välgörenhet med fokus på att ge tillbaka till samhället. Allt som blir över från bageriet skänks därför bort eller fryses in, och idéerna kring hur man kan ta tillvara på och förvalta allt som produceras i bageriet är många. Under pandemin föddes idén att låta överblivet bröd förvandlats till handsprit med kaneldoft, som fortfarande finns i både butikerna och produktionslokalerna. I sommar kommer olika kända personer att få göra sin favoritglass, där vinsten sedan går till en välgörenhetsorganisation som ligger dem varmt om hjärtat.

– För mig är det viktigt att hjälpa människor och ge tillbaka till samhället genom att till exempel samarbeta med olika välgörenhetsorganisationer. Samtidigt vill jag inspirera andra i branschen att göra samma sak, säger Robin Delselius.

Hållbarhet rakt igenom
Satsningen på hållbarhet präglar även bakverken och rätterna på menyn. Hållbarhetstrenden, som nådde restaurangbranschen redan för tio år sedan, har under de senaste åren även tagit sig till bagerierna – något som resulterat i ett ökat fokus på bra råvaror och ett gediget hantverk.

– Människor blir mer och mer medvetna om vad de stoppar i sig. Vi kompromissar aldrig med kvaliteten och gör precis allt från grunden. Jag tror att det kan vara en av anledningarna till att vi blivit så populära, säger Robin Delselius.

Köper tillbaka sin mammas bageri i Grisslinge
Som en del i framtidssatsningen har Robin köpt tillbaka sin mammas gamla bageri i Grisslinge. Här vill han satsa mer på brunch och lagad mat, och tänker sig en hybrid mellan konditori, café och restaurang. Robin tog över verksamheten den 1 april och siktar på att slå upp portarna i mitten av juni. Under tiden är man välkommen att besöka pop up-butiken som ligger precis i anslutning till fastigheten.

– Det var min mammas bageri där jag jobbade när jag var mellan 12 och 27, så det är mycket hjärta i den här satsningen. Mamma förlorade tyvärr kampen mot cancern för två år sedan, och det känns fint att hämta hem stafettpinnen och att känslomässigt få knyta ihop säcken, säger Robin.