Så mycket kostar en öl i Stockholm – jämfört med andra städer

En av de vanligaste beställningarna i baren är definitivt en stor stark. Oftast är det dessutom billigare med en öl, än ett glas vin eller en drink. Men vad kostar egentligen en stor stark i Stockholm, jämfört med andra städer i världen?

Företaget Finder jobbar med att jämföra priser på en rad olika saker, för att på så sätt hjälpa sina läsare att göra smarta ekonomiska val. Nu har företaget plockat fram statistik för priser på öl runt om i världen, genom att jämföra priset på en halvliter lager i de största städerna i 165 länder.

Listan visar att Stockholm landar på plats 21, då genomsnittspriset på en stor stark i huvudstaden är 60 kronor. Av 165 länder har Qatar den dyraste ölen – här får man vara redo att släppa ifrån sig 121 kronor för en stärkande halvliter.

Är man ute efter riktigt billig öl så är Mosambique rätt semestermål. Där kostar ölen ynka 4,50 kronor per halvliter. Även Venezuela och Sydsudan är generösa med priserna, då de tar 4,90 kronor respektive 5,50 kronor.

Jämför man priserna i alla 165 länder ligger genomsnittspriset för en öl i världen på 29,30 kronor. Andra städer som tar betydligt mer betalt än så är Oslo, Dubai, New York och Reykjavik där du får betala över 80 kronor för en kall öl.

Här hittar du hela listan (pris beräknat i pund) och här hittar du vår guide till schyssta ölbarer i Stockholm.