Guiden till budgetbarer i Stockholm

Stockholm är fullt av medvetna barer och dyra hipsterhak, men det finns även gott om populära budgetalternativ när plånboken är tunn. Här guidar vi till ett gäng budgetbarer i Stockholm där du hittar billig öl samt vin och drinkar till riktigt bra priser. Välj bland kända stammishak, opretentiösa pubar och omtyckta ”sunkhak” med skön stämning. Eller varför inte en billig bar signerad F12-gruppen? Oavsett om du är ute efter en stor stark, en budgetdrink eller husets röda lär du garanterat hitta vad du söker.

Se även:

Dovas

Happy hour every hour

Pubfamiljen Dovas har länge varit känd för sina blygsamma priser på bärs, något som lockar blandad publik och mängder av stammisar. Vill du kombinera ölen med dj:s och dansgolv är det bara att bege dig till Dovas på Ringvägen. Tänk på att barpriserna kan variera något mellan ställena.      

Dovas Ringvägen
Dovas Hantverkargatan
Dovas Sankt Eriksgatan
Dovas Hornsgatan

Far & Son

Ett framtida imperium?

2016 öppnade Far & Son sin första bar på Rosenlundsgatan vid Södra station men man utlovar ett imperium inom några år. Och konceptet har ju visat sig fungera tidigare. Här serveras dryck och enklare maträtter till förmånliga priser.

Far & Son Rosenlundsgatan
Far & Son Fridhemsgatan

Retro

Sportbar med retrokänsla

70- och 80-talsnostalgi kombineras med USA-influerade rätter och billig öl på Retros moderna sportbarer. Hit kommer du kanske framför allt för att kolla på en match, men ambitionen sträcker sig alltså längre än så. Priserna kan skilja något mellan barerna.       

 • Prisexempel: Stor stark ca 24-29 kr (AW-pris), glas vin ca 39 kr (AW-pris), utanf√∂r AW-tiderna kostar stor stark ca 35 kr och ett glas vin ca 48 kr
 • Adress:
Retro SoFo
Retro Hornstull
Retro Odenplan
The Crib by Retro
Retro Kungsholmen

Vigårda

Billigaste F12-drinkarna

Kvällstid utvidgar F12 sitt hamburgerhak med en budgetbar av rang. I snabbmatskassan blandas några av stans kanske billigaste drinkar, smaksatta med allt från blåbär till ingefära. Även vin, öl och alkoholfritt står till buds, ackompanjerat av kvällens dj.   

Vigårda Barbeque
Vigårda Vasagatan 44
Vigårda Vasagatan 14

Restaurang Carmen

Pålitligt Söderhak

Har du hängt mycket på Söder och är vän av billig öl, då har du nog inte missat Carmen ett stenkast från Björns trädgård. Ett klassiskt Söderhak med opretto stämning och gäster i alla åldrar. Slappna av och glöm allt vad trendkänslighet heter.   

Beerpot

Sköna lirare

Precis bakom Medis ligger den här glada budgetbaren som lockar kompisgäng i alla åldrar. Här kan man både äta och dricka billigt samtidigt som man umgås på opretentiöst vis, mitt på Söder.

 • Prisexempel: Stor stark ca 39 kr (ca 29 kr under happy hour)
 • Adress:
  • Beerpot, Repslagargatan 27, Södermalm

Lion Bar

Skön budget

Gemytlig stämning och osedvanligt låga priser på mat och dryck - Lion Bar är helt klart stället för den som är ute efter en opretentiös budgetkväll. Fram till klockan 20 kan det även förekomma extra prisvänliga erbjudanden på både mat och dryck. Priserna kan variera något mellan de olika barerna, men de är alltid låga.       

Lion Bar Gamla Stan
Lion Bar Sveavägen
Lion Bar Hornstull
Lion Bar Rådmansgatan

AW Bar

Populärt i Vasastan

Ett populärt förställe med låga priser på mat och dryck. Här samlas många stammisar och studenter som suktar efter en prisvänlig öl eller drinklista. I restaurangen serveras klassiska pubrätter, och på sommaren kan man slå sig ner i solen på uteserveringen.

 • Adress:
  • AW Bar, Kungstensgatan 25, Vasastan

Crazy Horse

Lite som i vilda västern

Saloon-inspirerad budgetbar på Sveavägen med lite högre ambitioner. Här kan du kombinera ett billigt glas vin eller en öl med exempelvis en grillad hamburgare eller lite snacks. Utbudet i baren är stort och givetvis ölfokuserat. 

 • Prisexempel: Stark√∂l (50 cl) ca 29 kr, glas vin ca 39 kr
 • Adress:

Hirschenkeller

Avslappnat häng sedan 1976

Hirschenkeller har funnits sedan 1976 och är synonymt med avslappnad pubmiljö och opretentiös stämning. Hit kommer du för att hänga med gänget, dricka öl och kanske äta plankstek, bratwurst eller hamburgare.

Hirschenkeller Sveavägen
Hirschenkeller Fridhemsplan
Hirschenkeller Hornsgatan
Hirschenkeller Götgatsbacken

Hellströms

En öl bakom Medis?

Bakom Medborgarplats ligger budgetstället Hellströms, där det bland annat bjuds på kött- och fiskrätter samt schyssta erbjudanden för den som är hungrig, men även den som är ölsugen har kommit rätt. Här är nämligen bärsen billig.

Neverland

Mitt på Medis

En klassisk pub mitt på Medis som erbjuder klassisk pubmat vid sidan om dryck och sportmatcher på teve. Sommartid har de en uteservering där man kan svalka sig med en bärs på torget.

 • Prisexempel: Husets vin ca 69 kr
 • Adress: