Sabis Fältöversten öppnar restaurang-butiken "Petite Sabis"

Sabis Fältöversten är Sveriges mest prisbelönta matbutik och en destination dit många matintresserade Östermalmsbor hittar. Nu lanserar de Petite Sabis, ett helt nytt koncept inom färdigmat-butik-restaurang. Satsningen görs efter att man gjort en undersökning hos kunderna och lokalborna, med fokus på ”om kunden själv får välja”.

Petite Sabis är en hybrid mellan butik och restaurang och fungerar även som en förbutik där man lyfter fram valda delar av Sabis Fältöverstens sortimentet av exempelvis fisk, chark, ost och bröd. Här kommer också utbudet snabbare att skiftas om och den återkommande kunden kommer hela tiden att erbjudas något nytt.

– Petite Sabis handlar om att erbjuda våra kunder lösningar på deras vardagsbestyr. Snabba, bra och genuina måltidslöningar med stor valmöjlighet där kunden själv kombinerar råvaror, allt med Sabis höga kvalitetsstämpel så klart, säger Daniel Duse som är matutvecklingsansvarig på Sabis.

Målsättningen är att inspirera och förenkla för Karlaplanarna och komplettera det utbud som redan finns avseende mat och måltidslösningar med ett fräscht nytt alternativ. Konceptet kallas internationellt ”Grocerant” och är relativt nytt i Sverige där syftet är att möta en allt mer tidspressad kund. Petite sabis öppnar torsdagen den 31 januari.

– Vi kommer också erbjuda en säsongsbetonad varmmatsbar samt frukost, lunch och middag där man kan välja mellan att ta med eller äta färdiglagat här på plats, det gör det enkelt att ta med för folk i farten, säger Daniel Duse.