Scandic öppnar 20-talsglammigt storhotell i gamla PUB

Den 10 maj slår Scandic upp dörrarna till Haymarket - ett internationellt storhotell som flyttar in i det anrika PUB-huset mitt på Hötorget. Stilen blir en kombination av 20-tal och moderna inslag med tydliga art deco-influenser. Hotellets olika restaurangkoncept får premiär den 13 maj.

Sedan PUB-huset byggdes 1916 har det varit både ett landmärke och en representant för 20/30-talets arkitektur. Med renoveringen av Haymarket har man blåst nytt liv i den dekadenta art deco-elegansen från byggnadens tidiga år. Inspirationen kommer bland annat från filmens värld och Greta Garbo, som en gång började sin karriär som expedit och modell för hattavdelningen i PUB-huset.

- Art deco-stilen skapar glädje men också spänning med intrikata geometriska mönster och kontraster. Under 20-talet signalerade den här stilen livsglädje, fest och skänkte framtidstro som kontrast till depressionen, säger Marie Ekroth, kreativt ansvarig och arkitekt på byrån Koncept som skapat inredningen för hotellet.

Den exklusiva känslan återspeglas i både hotellrum och sociala ytor med bland annat sammet, krom, mässing och specialframtagna tapeter. Stilmässigt representeras hela skalan, från det lyxiga franska till den lite ljusare skandinaviska art deco-stilen.

Utöver 400 hotellrum, varav 16 sviter, får hotellet tre restaurangkoncept: Gretas, ett café där 20-talet möter modern hälsosam mat, det amerikanska brasseriet Paul's samt baren Americain med karibiska influenser.

- Haymarket är vår mest spännande satsning hittills och tillför något som inte tidigare funnits i Scandics historia. I och med den här satsningen går vi utanför ramarna och skapar ett hotell med individuell karaktär och unika upplevelser. Människorna, maten, inredningen och atmosfären låter dig smaka på livet, säger Lars Sandberg, hotelldirektör på Haymarket.

Mer information: Haymarket by Scandic