Shoppingguide Biblioteksstan

Vi har återupptäckt stadsdelen Biblioteksstan (Biblioteksgatan med tvärgator) som har en klar renässans sedan en tid tillbaka. Borta är den trötta och bedagade stämpeln som kvarteren länge hade, och in har shopping i världsklass kommit för att ge kvarteren liv igen. Här är några av våra favoriter.

1. By Malene Birger, Biblioteksg. 12
Danska designdrottningen Malene Birger har äntligen skänkt sin kungliga glans över Biblioteksstan. Romantiskt dammode när det är som bäst.


2. Rodebjer, Jakobsbergsg. 6
Carin Rodebjer fortsätter att leda den svenska designeliten med sitt korståg över hela världen. Hennes design syns från New York till Tokyo.


3. Marc by Marc Jacobs , Smålandsg. 10
Smart val - Marc Jacobs-anställda i New York-butiken kan nu ägna sin arbetstid åt annat än att skriva Tax Free-sedlar till svenska turister som vill ha tillbaka moms på sina MJ-väskor. Äntligen kan vi handla Marc på hemmaplan!


4. Efva Attling Stockholm (bilder), Birger Jarlsg. 9
Medan hennes design fortsätter att pryda kungligheter och celebriteter har den lilla butiken i Biblioteksstan blivit en modern klassiker.


Smyckesdesign i världsklass hos Efva Attling.


5. Nathalie Schuterman (bilder), Birger Jarlsg. 6
Stockholms egna Colette är ett måste för alla modeslavar. Design på den här nivån återfinns inte på många andra ställen i landet.


Stilrent hos Nathalie Schuterman.


6. Maruschka de Margò (bilder), Birger Jarlsg. 7
Denna institution i modetermer förblir ett vattenhåll år ut och år in. Det Maruschka inte känner till om mode, är heller inget värt att veta - än mindre att ha på sig!


Röda mattan är vardag hos Maruschka.


7. Mathilde (bilder), Biblioteksg. 12
Med sin förkärlek för romantiskt och bohemiskt mode har Mathilde snudd på skapat sig ett eget tidlöst mode. Stickat, mönstrat, fransar - tro oss, det finns här.


Mathilde gillar färg.


8. Zanzlöza Zmycken (bilder), Jakobsbergsg. 9
'Vad ska jag köpa till henne i födelsedagspresent', är en term som man kan skrota när man känner till detta vattenhål. Alla typ av blingiga smycken till alla typ av män och kvinnor.


Alla sorters smycken hos Zanzlöza Smycken.


9.Savannahs (bilder), Birger Jarlsg. 1
Innan Savannahs debuterade i stan med sina klenoder till skor fanns inte mycket att hurra för. Skorna från Giuseppe Zanotti är värda en omväg bara de att betrakta!


Skor i världsklass hos Savannahs.