Skörden öppnar på Söder – del av Melker Anderssons Chefs Camp

I september slår Skörden upp portarna i Nooks gamla lokaler på Södermalm. Restaurangen, som beskrivs som en okomplicerad kvarterskrog med en agenda full av roligheter, är en del av prisbelönte kändiskocken Melker Anderssons traineeprogram Chefs Camp.

Ambitionen med Chefs Camp är att hjälpa unga vuxna i socialt utanförskap en väg in i arbetsmarknaden. Initiativet består av ett unikt traineeprogram där den meriterade kocktrion Melker Andersson, Jimmy Lappalainen och Claes Grahn-Möller under sju månader handleder deltagarna till en framtid i restaurangbranschen. En del av projektet är kvarterskrogen Skörden, som planeras öppna den 1 september. Utöver prisvärda rätter från världens alla hörn och en inkluderande atmosfär kommer den som besöker Skörden kunna ta del av diverse roliga och sociala evenemang. Man kan även boka lokalen till fester, möten, privata middagar och andra event.

– Många unga befinner sig i ett utanförskap. Genom att ge dem en möjlighet till ett jobb i en bransch som skriker efter personal, bidrar Chefs Camp till förändring med dubbelt gott syfte. Tanken är att plantera frön i köket på Skörden och få dem att växa under sju månader. Sedan kan de nya kockarna och branschen ta del av skörden. Därför har vår restaurang fått namnet Skörden, säger Melker Andersson.