Slow Food Saturday – långkokt mat och hållbart mode på Krukmakargatan

Med ambitionen att skapa en trivsam mötesplats där vällagad mat och välsydda plagg får stå i rampljuset, bjuder fyra restauranger, fyra modebutiker och en dvd-butik på Krukmakargatan in till Slow Food Saturday på lördag den 24 november.

Mellan klockan 12 och 16 kommer ett gäng välkända restauranger bjuda på ambitiöst tillagad Slow food i några av områdets bekanta modebutiker. Med ett strongt engagemang med fokus på hållbarhet och kvalitet, vill man dela med sig av sin erfarenhet och sprida intresset för en hållbar mentalitet. Sjögräs, Steam Krukmakargatan, Södermalms Delikatesser (Delikatessen Bistro Bar ), Tjoget (Linje tio) och Nyströms Kafferosteri kommer att bjuda på långkok i butiker som Nitty Gritty,Our Legacy, PaperCut och Uniforms for the Dedicated.

Södermalm har under det senaste decenniet vuxit sig större och starkare, då pratar vi inte bara SoFo och Medborgarplatsen. Området som sträcker sig från Mariatorget till Hornstull har under senare år fått sig ett uppsving inom såväl restaurang- och modevärlden som kultur- och hotellsfären. Och för att fler ska upptäcka nya delar av Södermalm och samtidigt komma till insikt om hur många restauranger och butiker som arbetar med långsiktigt tänk och kvalitet välkomnar man till Slow Food Saturday.

Slow Food Saturday | 24 november | Krukmakargatan | från kl 12 till 16