Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Linje Tio

4,1 • 7 recensioner
Linje Tio

Linje Tio, som allt som oftast går under helhetsbeteckningen Tjoget, har blivit en av Hornstulls och Söders mesta mötesplatser. Här hänger krogfolket i den prisbelönta baren eller äter mat med inspiration från kontinenten.

Linje Tios popularitet går knappast att ta miste på; här är det aldrig folktomt. Kvällstid är lokalen fylld till bredden med stimmiga kompisgäng och trendiga södersällskap som uppskattar en välblandad drink lika mycket som lite ostron, charkuterier och rustika rätter från Medelhavet. Smårätter såsom minutbakad buffelmozzarella och "Hummus Royale" samsas med lite större i stil med grillad fisk och husets korv samt diverse efterrättsostar och kontinentala desserter på menyn. Maten kombineras med utvalda ölsorter, viner och cocktails från baren, som vann prestigefyllda Bartender's Choice Award 2015 och är ett välbesökt stammishak.

Söndagar serveras även en kontinental brunch i à la carte-format som bland annat inkluderar ostron, charkuterier, "sandwiches", steak tartar och andra brunchspecialiteter. Trötta helgrumlare kan beställa in mimosa, bloody mary eller någon annan obligatorisk drink att återhämta sig med, och för att göra helgnöjet lite mer komplett erbjuds även french toast, glass och andra sötsaker till. Sommartid är det bara att flytta ut på uteserveringen runt hörnet från Hornstulls torg.

Större sällskap kan även sitta lite mer avskilt i separéen Balkongen en trappa upp, och man anordnar även möten, utställningar och showroom.

Se även Tjoget

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
9 jan 2016

Bra mat, bra drinkar, bra atmosfär. Blir lätt trångt på helgkvällar

2 jan 2019

Oerhört hög nivå på deras cocktails. Stojigt, gemytligt, trevlig lokal, bra klassiker och även kreativa nyskapelser.

22 sep 2016

Varit här flera ggr. Sköna tapas bra viner. Superpersonsl och härlig retromusik. Pizzan o burrattan är gudomliga

14 jan 2016 · Uppdaterad

Inget annat än en fantastisk bar. Kan bli aningen mycket folk på helger.

23 mar 2014

Jag hade otroligt höga förväntningar på Linje 10, restaurangdelen och dessa infriades inte helt vilket gjorde mig lite ledsen.

Det började så bra, ramlade in 18.30 en lördag och de skapar plats för oss (två vuxna och en treårig terrorist... Visa hela »

4 apr 2019

Tog en soppa till lunch häromdagen. Inget fel på soppan, den var god. Men tycker att en brödbit till skulle ha gjort lunchen lite ”matigare”.

8 aug 2016

Av de vinerna de hade i vinlistan var väldigt många slut. Maten var bra.

Så tycker pressen

4 av 5 · Aftonbladet · 2013-03-01

“Den största behållningen på Linje 10 förutom maten är personalen. Bred kunskap om råvaror och dryckernas ursprung liksom klackas in mellan skämten och med snusdosan i högsta hugg. Det är lättsamt och skön vardagsrumskänsla. Här är alla matälskare välkomna, oavsett om du bär hipsterjeans eller kostym.”

4 av 6 · SvD Krogguiden · 2013-02-03

“Hornstulls tråkigaste kvarter, Hornsbruksgatan, har äntligen fått ett lyft. Bullrig, lite knasig och med mat som i sin enkelhet gör dig lycklig är Linje tio värd att besöka - ofta.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2012-11-09

“Trivsamt hos trendig nykomling”

4 av 5 · Metro · 2012-10-11

“Båda rätterna så enkla och goda att de även skulle göra en glad på en uteservering, någonstans i Sydeuropa.”