Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Delikatessen Bistro Bar

3,0 • 1 recension
Delikatessen Bistro Bar

"Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns". "Bistro när den är som bäst". "Väcker extas". Bara några månader efter öppningen 2011 hade lovorden i det närmaste haglat in över den populära Söderbistron med franska förtecken.

Inhyst i en gammal brandstation på Krukmakargatan bjuder Delikatessen på en romantiskt inredd bistro med vita dukar, mönstrade golv och franska stolar i Thonet-stil. De karaktäristiska, bågformade gamla dörrarna är kvar och kan under sommaren öppnas upp så att det blir fritt rum mellan matsalen och uteserveringen på trottoaren.

Menyn varierar över säsong och rymmer à la carte-rätter och desserter vid sidan om ett brett urval av franska viner. Här står mat, dryck och atmosfär högt i kurs. För den som är sugen på en drink har Delikatessen även en sofistikerad och hängvänlig bar i direkt anslutning, där man kan hoppa upp på en barstol och sippa på cocktails, även de med franska förtecken. Bland annat serveras pastis och starkvinsdrinkar.

Se även Bar Hommage

Recensera

Vi vill veta vad du tycker!

Tänk på att det är viktigt att skriva en ärlig recension. Om du på något sätt är kopplad till företaget så bör du avstå från att recensera.

Ärlighet varar längst!

Avbryt
Christina N.

Riktigt trevligt ställe med snygg boho-fransk inredning. Maten var bra och vällagat, dock lite för ‘tung, köttig’ mat för min smak, med inte så många alternativ - därav 3an. Efterrätten var dock helt amazing.

Så tycker pressen

5 av 6 · SvD Mat & Vin · 2011-10-21

“Många ställen i Stockholm som kallar sig för bistro är alldeles för eleganta. Det här är bistro på allra bästa sätt med god, smakrik och rustik mat till rimliga priser i en trivsam miljö.”

3 av 5 · DN Krogkommissionen · 2011-09-30

“Ett kliv in i ett Paris som inte längre finns”

5 av 6 · Nöjesguiden · 2011-09-02

“Menyn består av bistroklassiker som kalvlägg, råbiff och piggvar. Klanderfritt tillagat.”

3 av 5 · Aftonbladet · 2011-08-05

“En opretentiös gourmetpärla”

4 av 5 · Metro · 2011-06-23

“Väcker extas vid Zinken (...) Äntligen har västra Södermalm fått en bra bistro”