Smaka Good Food Festival 2020 flyttas fram

Obs. Festivalen är inställd pga coronaviruset.

Matfestivalen Smaka Good Food Festival, tidigare Smaka på Stockholm, återvänder i år för 29:e gången. På grund av det rådande läget flyttas nu festivalen fram till efter sommaren. Nytt datum är den 10-13 september.

Sedan starten 1992 har 350 000 besökare varje år firat nationaldagshelgen i Kungsträdgården tillsammans med sammanlagt 400 restauranger. Årets upplaga hålls istället i september, i och med coronaviruset. Då ska Smaka Good Food Festival inspirera besökarna som aldrig förr, försäkrar man. Nytt för i år är bland annat digitala upplevelser och take away.

– Vi ska skapa en ny fantastisk matfestival i september utifrån de förutsättningar som finns. Att ställa in helt i en tid då restaurangbranschen behöver all uppmärksamhet och stöd som den kan få, finns inte på kartan. Vi planerar nu för exempelvis fler digitala upplevelser samt take away. Till vår hjälp har vi flera av landets främsta kockar och restauranger, säger Anders Sewerin som är grundare av Smaka Good Food Festival.

Den internationella konferensen Sweden Foodtech Big Meet, som handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat, flyttar samtidigt in mitt i festivalen för att göra den tillgänglig för fler. Konferensen kommer att pågå både på plats och online.

Tanken med hela festivalen är att sträva mot framtiden och skapa förändring tillsammans med kockar, krögare, partners, entreprenörer, artister, lantbrukare, bagare och många fler. Som namnet antyder handlar den om framtidens mat, som ska vara "Good for the planet, Good for you och Good tasting". Nu vill Smaka Good Food Festival visa att det är den bästa och mest progressiva matfestivalen i världen.