SMC, Scandinavian Music Convention

På onsdag kväll inleds Scandinavian Music ConventionBerns för femte gången med en slagkraftig lineup av DJSs från hela världen. SMC är en 48 timmar lång tillställning som sätter igång med klubb på onsdag kväll för att under torsdagen övergå i en form av workshop/ samlingsplat, där alla som är intresserade av musik och den senaste tekniken som dagens producenter och DJs använder får sitt lystmäte. Här finns möjlighet att lära dig mer om hur du mixar, scartchar och skapar dancemusik på den allra senaste utrustningen. Alla dagsaktiviteter är helt gratis.

Men för er som hellre vill lyssna på musiken kommer både onsdag och torsdag kväll erbjuda massvis med intressanta DJs. Sjävklart har SMC satsat mest på inledningskvällen och bjudit in den numera smått legendariske radioprataren Pete Tong. Som DJ och numera även producent har Pete Tong vuxit mer och mer de senaste åren. Han startade i den brittiska rave- och undergroundkulturen där han spelade på klubbar och flera olagliga undergroundradiokanaler.

Idag är Pete Tong mest känd för sin radioshow Essential Mix på BBC Radio 1 och för sina spelningar på Pacha på Ibiza och andra stora festivaler världen över, såsom Miami Winter Music Conference. Utöver Pete Tong uppträder och spelar bl.a. svenska Stonebridge och Adam Tensta under onsdagen och på torsdag spelar bl.a. SOS ft Desyn Masielo och Demi & Omid 16B. För fullständig lineup kolla här. Biljetter hittar du här.